Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
29 Mars 2024
 
Allt som behövs för att skriva ut dina egna pengar är en bläckstråleskrivare.
Allt som behövs för att skriva ut dina egna pengar är en bläckstråleskrivare.

Regeringen rivstartar ekonomin med hemsida

Publicerad: 2009-04-12

Regeringen lanserade idag en ny webbsida som gör det möjligt för gemene man att skriva ut pengar. Det enda som krävs för att använda sidan är en hemdator och en färgskrivare av hyfsat kvalité.

Webbsidan är en del av en större plan att "rivstarta den svenska ekonomin, hjälpa folk betala av sina skulder och få igång konsumtionen igen" förklarar Riksbanken i ett pressmeddelande.

Ingvar Stefans vid Riksbanken har kommenterat webbsidan;
- Svenska medborgare kan nu ladda ned PDF:er och skriva ut sedlar i valörerna 50, 100, 500 och 1,000 kronor. Vi räknar med att denna typ av mikroekonomiska kvantitativa lättnad kan få igång konsumtionen rejält.

Vid frågan om detta inte kan orsaka en okontrollerad hyperinflation svarar Stefans glatt;
- Det är det fina i kråksången, då kan konsumenten bara skriva ut några tusenlappar till!

När svenskbladet söker experter vid Stockholms Universitets nationalekonomiska institution får vi höra av institutionens sekreterare att alla professorer, amanuenser och andra experter är för upptagna med kontorets skrivare för att kunna svara på våra frågor.

Stefans verkar dock ha haft rätt angående konsumtionen, El-giganten, SIBA och Onoff har alla rapporterat 800% ökningar i antalet sålda färgskrivare och vid El-giganten i Barkarby tillkallades polis efter att bråk utbrutit på kundparkeringen. Samtidigt rapporterar Inkclub.com att deras hemsida på nätet ligger nere för tillfället och när vi når dem via telefon berättar de att de redan sålt slut på större delen av sitt lager av bläckpatroner samt att de har en 300 meter lång kö utanför deras lagerlokaler i Uppsala.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby