Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
"Kan tyvärr inte gå lägre än så... Den här räntan täcker knappt våra utgifter:"
"Kan tyvärr inte gå lägre än så... Den här räntan täcker knappt våra utgifter:"

Banktjänsteman nöjd efter ännu en dag på jobbet där han svindlat folk på ansenliga summor pengar

Publicerad: 2012-03-16

En banktjänsteman, anställd på en av de fyra stora svenska bankerna, hade en bra dag på torsdagen.

Alla fem kunder han hade under dagen gick med på bankens olika utlåningspolicys och ingen av hans kunder ifrågasatte varför banken inte sänkt sina räntor i och med att riksbanken gjort det. 

Banktjänstemannen lyckades till och med få en äldre kvinna att förflytta de pengar som hennes nyligen avlidne make sparat ihop till ett sparkonto med 0,01 procents ränta, något som kommer att bättra på bankens marginal i kvartalsrapporten.

Dessutom fick han ett yngre par att gå med på en ränta över 5,0% på sitt bolån på 2,8 miljoner kronor. Därmed vann han den tävling som han och hans kollegor utlyst: "först över 5,0%".

Banktjänstemannen fick heller ingen fråga från någon av kunderna om vad det är som finansminister Anders Borg tycker är "provocerande" med bankernas vinster.

Allt som allt var det en lyckad dag för banktjänstemannen, en dag som bättrade på marginalerna för banken. 

På vägen hem, för att fira, tog banktjänstemannen vägen förbi en snubbe i Högdalen, köpte 3 gram kokain, sedan fortsatte han hem, ringde en av de prostituerade kvinnorna han brukade ta hem efter en bra dag på jobbet och betalade henne för hela natten.

Därefter sa han till henne att han "bara ville sova" och så lade han sig i fosterställning i sängen medan kvinnan han betalat för att vara hos honom strök honom över håret och sa att "allting kommer att bli bra" och torkade bort tårarna från hans kinder.

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: DN DN
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev