Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Toaletten blir ren nog för självaste Kungen.
Toaletten blir ren nog för självaste Kungen.

Kungakronan används i ny företagssatsning

Publicerad: 2009-08-05

Daniel Westling är redan känd som en flitig företagare, sedan 2000 har han byggt upp och drivit ett flertal träningsföretag som vuxit och utvecklats till en omfattande verksamhet inom hälsa och friskvård. Bland annat gymmet Master Training där han också träffade prinsessan Victoria efter att ha varit hennes personliga tränare.

Nu är Westling aktuell i en ny företagssatsning, denna gång inom städbranschen i företaget Städverket. Kritik har dock riktats gentemot företagets användning av kungakronan som dess logotyp samt andra referenser till kungahuset, bland annat är städverkets motto; "Toaletten blir ren nog för självaste Kungen".

Stadsheraldiker Jonas av Kullenklack har protesterat mot användningen av den kungliga kronan som företagets logo och menar att företaget måste söka tillstånd hos patent- och registreringsverket. Men Städverket har kontrat med sina starka band till Daniel Westling och menar på att kronan kan användas då den relaterar till företagets ägare då Daniel Westling efter giftermålet med kronprinsessan kommer att uppgå i frälse stånd och erhålla titeln Prins Daniel, Hertig av Västergötland.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN
Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!