Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 
I sommar blir nakenvandrare en vanlig syn lngs vra svenska tgspr. Mannen med klder r en av friluftshotellets anstllda
I sommar blir nakenvandrare en vanlig syn lngs vra svenska tgspr. Mannen med klder r en av friluftshotellets anstllda

Nakenvandrande tyskar invaderar inlandsbanan i sommar

Publicerad: 2011-03-14

Nakenleden introduceras i sommar av SJ, speciellt för de tyskar som fick sin semester förstörd i vintras.

Tyskar som drabbats av vinterns förseningar har klagat hos researrangören Dertour, som i sin tur hotat med att sluta sälja resor till norra Sverige via tåg.

Rüdiger Lohf, chef för "Besten von Skandinavien", en av Dertours samarbetspartners i Sverige säger att det inte får fortsätta så här en vinter till:

Om 50-60 prozent auf bokningen bare blir problemen man kan alzo kein euro vertjenen. Und då verstör man zin image.

Chefen för SJ:s Norrlandståg Björn Nilsson säger att det har varit en extrem vinter och han hoppas att de tyska researrangörerna trots allt fortsätter sälja resepaket.

- Tyskarna, som är en kapitalstark grupp och som alltid älskat "Der Schwedischen Natur" är en av våra viktigaste målgrupper, fortsätter Björn Nilsson.

STF - Svenska Turistföreningen har i samarbete med SJ och Banverket tagit fram nudistvandringar för tyskar längs de spår som numera trafikeras en gång i veckan eller mer sällan. Man räknar med att vandringarna kommer att bli en succé.

Tyskar, som i allmänhet är mycket glada för att svinga sina manliga genitalier alternativt sina kvinnliga hängbröst i det fria har har hittills tagit emot nyheten om nakenvandringarna med att göra vågen. Det skedde i en tysk och naken version, samtidigt som de sjöng nudisternas paradsång: "Hurra, hurra, ich bin ein nakenfis!"

Nakenvandrarna kommer inte att behöva oroa sig för att eventuella tåg skulle utgöra en fara. Det går så få tåg i norra Sverige. Alliansen satsar allt mer på nya vägar och allt mindre på underhåll av spår, växlar och banvallar, och ju fler olyckor och förseningar tågtrafiken drabbas av, ju mer attraktiv ter sig privatbilismen.

Redan i sommar räknar man med att all spårburen trafik har lagts i malpåse för att aldrig mer återuppstå. Tågtrafiken är ett minne blott och tyska nudister invaderar norra Sverige likt lämmlar på vandring.

 

STF har i samarbete med SJ och Banverket tagit fram ett resepaket:

Medlemspriser*

Medlemspris (STF): Från 6595 :- 

Icke medlemspris: Från 7195 :-

Övernattning kan antingen ske på spåret, eller vid sidan om.

* I priset ingår myggmedel, myggnät, klådstillande salva, samt svarta solglasögon så att du kan glo på dina medvandrare utan att de misstänker att du är en fluktare.


Annons

Ruffa Rvardotter

Fler artiklar av Ruffa Rvardotter


Relaterade länkar: SR SR 2 SR 3 NSD SDS MSN SKD Busstidningen
Annons