Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
17 Juli 2024
 
Finns visst vissa bieffekter av alkohol.
Finns visst vissa bieffekter av alkohol.

Alkohol tydligen inte "det bästa som finns i hela världen" dagen efter

Publicerad: 2012-04-28

Igår rapporterade Svenskbladet om att alkohol är "det bästa som finns i hela världen".

Enligt empiriska studier kan källor nu dementera dessa uppgifter, erfar Svenskbladet. 

Det som tycktes vara "det bästa som finns i hela världen" har i själva verket ett flertal bieffekter och nackdelar. Bland annat är det rätt så dyrt att dricka alkohol ute på stan, och om man dessutom ska in på en så kallad "nattklubb" blir det ännu dyrare i och med ett så kallat "inträde". 

Dessutom finns det de som blir aggressiva av att dricka alkohol. Dessa individer blir otillräkneliga, och det räcker med en diskret blick snett nedåt vid urinoaren för att dessa inidivider ska ta till fysiskt våld. 

Det finns dessutom en risk att man själv får i sig för mycket alkohol och på så sätt tappar omdömet. Det kan leda till att man (t.ex.) sparkar en vakt på benet (inte speciellt hårt) när man blir utkastad från nattklubben och att man sedan spottar den till platsen tillkallade polisen i ansiktet. Det kan i sin tur leda till att man blir omhändertagen av piketpolisen och inkastad i deras polisvan där de slår en med sina batonger under fotsulorna.

Risken att kasta upp maginnehåll blir dessutom markant mycket större vid inmundigandet av alkohol, detsamma blir risken för att ens sambo blir arg och måste torka upp det man kastat upp. 

Att införtära alkohol innebär också att ens eventuella barn kan åsamkas obehag när de får se sin förälder i ett näst intill vegetativt tillstånd. 

Alkoholförtäring ökar även risken att upptäcka att man tömt båda bankkorten, trots att man precis fått lön - vilket blir problematiskt med tanke på att man måste betala månadens resterande utgifter på något sätt. Det minskar även möjligheten att kunna köpa värktabletter att få bort den huvudvärk alkoholförtäringen för med sig.

Men alla dessa negativa aspekter försvinner dock ur ens medvetenade vid det fortsatta inmundigandet av alkohol. 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons