Cloetta presenterade idag det senaste tillskottet i sitt utbud av sötsaker.
Företagets nya variant av klassikern Kexchoklad innehåller endast smak av kex och choklad, men ingen egentlig kex eller choklad. Istället består den nya produkten av fasta proteiner och stärkelse smaksatt med diverse tillsatser och färgämnen.
Från Cloettas sida menar man att smaken alltid står i fokus och att tidigare tester med riktig choklad gått dåligt, Christina Björck, kommunikationschef på Cloetta;
- Vi är övertygade om att folk bryr sig mer om smak och marknadsföring än själva innehållet.
- Vi har nu hittat en riktigt smaskig kombination av sojaprotein och E144 som får till en chokladsmak som smakar mera "choklad" än riktig choklad. Det är helt sant, jag lovar, det står till och med på förpackningen.
Kritiker menar dock att Cloetta nu gått för långt, professor Göran Stollerud, expert på näringslära och marknadsföring berättar;
- När man köper en Marabou chokladkaka Schweizernöt så hittar man faktiskt nötter i chokladen när man äter den, samma sak när man äter en med russin och nötter, det känns väldigt ärligt och naturligt
- Kexchoklad från Cloetta känns väldigt oärligt, som att man inte kan lita på dem, det känns som att det smakar bajs.
Birger Ollonborg