Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 Februari 2024
 
Både barnen och Facebooks användare ska skyddas av ett bildfilter.
Både barnen och Facebooks användare ska skyddas av ett bildfilter.

Facebook inför bildfilter mot ätande barn

Publicerad: 2012-05-28

Facebook inför nu ett bildfilter i sin populära webbtjänst, filtret att automatiskt att filtrera bort vissa bilder som laddas upp, detta kommer ske enligt en datoriserad algoritm. Denna typ av teknologi har tidigare använts för att filtrera ut porr från sökresultat, men Facebook kommer använda den i en annan kontext.

Varje uppladdad bild kommer nu att sökas igenom efter särskilda färg- och formmönster för att identifiera ätande barn som har otorkad mun. Bilder på barn som har mat eller snor smetat runt munnen, på händerna eller resten av ansiktet kommer automatiskt att tas bort.

Trots massiv kritik kring tidigare censur på Facebook, bland annat av kvinnobröst och ammande kvinnor, verkar det som att denna förändring faktiskt är populär bland det sociala nätverkets användare.

Göran Stollerud, professor i beteendevetenskap och tropiska djur har kommenterat bildfiltret;
- Dom flesta människor har ingenting emot barn, men det just kombinationen av barn som knappt lärt sig äta själv, som försöker äta själv som gör vissa människor väldigt stressade.

- Detta med mat och hygien är ju dessutom alltid ett känsligt ämne, ätande barn på Facebook är alltså inte helt okomplicerat.

Professor Stollerud avslutar betänksamt;
- Kan inte folk bara torka maten och snoret av sina jävla ungar innan dom tar ett foto?


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam