Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 Februari 2024
 
Per Gessle anser sig vara en betydligt händigare man än Brüno
Per Gessle anser sig vara en betydligt händigare man än Brüno

Per Gessle: "Brüno stal mitt varumärke. Jag var först med tantfrisyren"

Publicerad: 2009-07-14

Svenskbladet mottog tidigt i morse ett förvirrat meddelande på chefredaktör Birger Ollonborgs mobilsvar. Det var en person som utgav sig för att vara Per Gessle som snyftade hysteriskt om att han var "ledsen för att hade varit vrång mot oss tidigare" och "var tvungen att berätta en sak för att han inte kunnat sova en blund på hela natten". (Fotnot: Personen syftade på en intervju med Svenskbladet någon vecka tidigare, där Per Gessle hade förargats ganska så rejält över att han fortfarande marknadsfördes utomlands som "the man from Roxette", och bad oss försvinna från hans hem.)

Birger Ollonborg, lagom sömndrucken från en konjaksindränkt mah jong-afton kvällen tidigare, kände igen rösten och telefonnumret som lämnades med den närmast panikslagna uppmaningen "ring upp mig, jag behöver prata om det här". Ollonborg lade en uppgiven suck följt av en fyllehickning, och utbrast sömnigt:

- Klart som fan det är han. Ring upp den jäveln du, Kjell. Jag pallar inte med hans pladder. Det är för tidigt...

Sagt och gjort. Undertecknad tog sig an uppdraget och ringde genast upp personen som utgav sig att vara Per Gessle, som också svarade ovanligt snabbt:

- Va? Vem? Ja, så bra. Jo, det är ju så att nu är jag helt förtvivlad, konstaterar rösten som faktiskt verkar vara ingen annan än just artisten och mannen-från-Roxette, och fortsätter:

- Den här filmen Brüno, ja du vet den där nya musikalen som har haft premiär, eller vad det är. Ja, fan vet jag! Jag såg affischen på stan sent igår kväll, och måste protestera mot det här! Han har stulit mitt varumärke. Jag var först med tantfrisyren för män! Kolla på mina gamla skivomslag så får du se. Det kunde lika gärna ha varit jag som åkt runt och tjänar en massa pengar på de här gula byxorna, eller vad fasiken han nu pysslar med!

Och så fortsätter det. Mellan snyftattackarna surras det engagerat om att bland annat "stämma skiten ur honom", "ett varumärke värt miljardbelopp", "bah", "ingen moral" och sedan tas någon slags märklig kvasidiskussion upp, om liknelsen med att kopiera tantfrisyrer och folk som laddar ner hans låtar illegalt på nätet:

- Inte nog med att mina värdelösa fans blåser mig på mina pengar. Nu gör andra artister det också!

Tid går och telefonsamtalet är uppe i tröttsamma 36 minuter. Svenskbladets utsändes tålamod börjar svikta, och denne undgår inte från att ställa en fråga han vet kommer att röra upp känslor i Gessle:

- Berätta om det här med den osmickrande titeln "The man from Roxette". Vad tycker du eg...

Gessle la på luren.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev