Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Per Gessle och Michael Jackson levde tvillingliv, enligt Gessle.
Per Gessle och Michael Jackson levde tvillingliv, enligt Gessle.

Per Gessle: "Det kunde lika gärna ha varit jag"

Publicerad: 2009-07-07

Michael Jacksons död har rört mångas sinne inte minst den svenske popstjärnan Per Gessle känd från gruppen Gyllene Tider samt bandet Roxette som han hade tillsammans med Marie Fredriksson.

Svenskbladet har nu som enda tidning fått en exklusiv intervju med Per Gessle där han pratar ut om hur hårt Michael Jacksons död drabbade honom samt livet efter den amerikanske popstjärnans död;
- Jag har alltid känt en nära koppling till Michael eftersom vi har haft så många saker gemensamt i våra liv, berättar en uppskakad Per Gessle.

- Vi är jämngamla, eller nästan, jag är född 1959 så ett år yngre, men det är typ samma. Vi började båda som vanliga killar och kämpade oss upp, vi är båda världskända musiker, vi är båda rika excentriker, vi har båda släppt skivor som sålt enormt och legat etta på USA-listan, vi har båda en enorm skara fans över hela världen och vi hade båda en förkärlek för tantfrisyrer trots att vi var medelålders män, berättar Gessle.

- Nu är Michael död precis innan en jättelik comeback som skulle blivit ett av hans största ögonblick och när jag blickar tillbaka på våra liv och ser likheterna tänker jag liksom att "det kunde lika gärna ha varit jag".

- Som tur var har min familj, mina två äldre syskon och Halmstads lugna livsstil hjälpt att hålla mig borta från den destruktiva livsstil som Michael hamnade i, om han bara hade valt att imitera mig istället. Sen är jag ju musikaliskt mer utvecklad än Michael, visst var "Off the Wall" och "Thriller" bra album men ingen av låtarna på dem var lika bra som "Flickorna på TV2", berättar Gessle för oss.

- Själv planerar jag en comeback-turné nästa sommar, eller comeback och comeback, till skillnad från Michael har jag ju inte haft några längre uppehåll från min karriär utan alltid varit på topp. Det blir helt enkelt en ny jättebra turné och nu när Michael är död så kommer mina comeback-konserter locka mer folk än hans, eftersom hans inte blir av, vem kunde tro det egentligen, en Halmstadspojk som säljer fler biljetter än Michael Jackson.

- Efter en av Michaels turnéer hittade han en Gyllene Tider CD som han tog med sig hem till Kalifårnien och sen kontaktade han mig i hemlighet, berättar Gessle.

Det blev starten på en mångårig hemlig brevväxling mellan Gessle och Michael Jackson, Gessle påstår även att brevväxlingen med Michael ska ha inspirerat ett flertal av hans stora hits, bland annat Dirty Diana och Bad.

- Bad handlar om ett brev jag skrev till Michael när jag kände mig på hugg liksom, inte bad som i att jag måde dåligt, utan mera liksom på topp, typ så att det betyder tvärtemot att vara dålig, ni fattar va tvärtom, när jag mår bra är jag bad liksom, berättar Gessle entusiastiskt.

- Dirty Diana, den handlar om en brud som brukade hänga på Fridolfs här i Halmstad, en sån där äcklig översminkad tjej med hängpattar som alltid följer med någon hem vid stängningsdags, jag berättade om henne för Michael i ett brev och han skrev en hel låt om henne.

Gessle vill dock inte visa några av breven med hänvisning till att det är "alldeles för personligt" och att man ska respektera hans och Michaels privatliv varvid vi överger detta ämne.

När vi ställer frågan till Gessle om varför han utanför Sverige marknadsförs som "the man from Roxette", blir han synbart sur och vill inte längre delta i intervjun. Han mumlar något om att han nu ska sörja Michael Jackson och därför måste ha "frid och lugn och ro" och att vi därför nu måste lämna hans hem.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SvD
Annons
Cuzz Cazooka