Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
19 April 2024
 

Dags att återerövra klassrummet!

Publicerad: 2010-08-11

Nyligen gick Folkpartiets partiledare Jan Björklund ut och krävde att föräldrar till bråkiga elever ska tvingas sitta med i klassrummet.

Åter en gång kan jag inte annant än bli beklämd. Varför är svensk skolpolitik alltid lika seg som svag?

Ännu fler föräldrar!
På Mullbergaskolan - som alltid strävar efter att tillhöra skolväsenets spjutspets - har vi utvecklat konceptet med föräldrar. I våra klassrum finns inte bara föräldrarna till bråkiga elever. Hos oss hittar man titt som tätt även föräldrar till lärare som misskött sig. (Särskilt effektivt har detta varit i lärarrummet där den slöa IT-ADMIN Berndt Horst, som aldrig plockat ur diskmaskinen, nu slipper höra "Din mamma jobbar inte här" - jo, det gör hon!) På så vis har vi dubblerat personalstyrkan utan att öka lönekostnaderna. Vem behöver då avskaffa LAS?

Inte nog med detta. Av egen erfarenhet har vi upptäckt att även föräldrar till bråkiga elever missköter sig och får vissa lektioner att urarta (särskild idrotten och träslöjden). Lösningen med dessa "bråkiga föräldrar" är lika enkel som självklar: föräldrarnas föräldrar måste också följa med!

Lärarna behöver bättre hjälpmedel!
Men även jag är medveten om att lösningen till bråkiga elever inte enbart stavas aktiva föräldrar. Vi måste se djupare på problemet.

Om vi ska vara ärliga: varför ska en nioårig ligist egentligen respektera en mjäkig 26-åring som nyligen pluggat någon meningslös sociomagi och pedagogik på Lärarhögskolan?
Lärarna saknar helt enkelt de verktyg de behöver för att möta utmaningarna i sin vardag.
Det är orsaken varför Mullbergaskolan nu i höst kommer att utrusta samtliga lärare med kamphundar.
Hunden är lärarnas bästa vän.

Leif Waldemark, rektor och skolguru
www.mullbergaskolan.se

Leif Waldemark; "Hunden är lärarens bästa vän."
Leif Waldemark; "Hunden är lärarens bästa vän."

Annons

Fler artiklar av Leif WaldemarkLäsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 4 kommentarer

Hundval
Hur många golden finns det, hur många "kamphundar" finns det? Procentuell fördelning av bett från olika raser? Hur allvarliga skador får man av bett från de olika raserna?

zoot, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Skolan kan draaaa!
Skolan harnte jort nått för mäj. Ja har fan emej inge annledning å gå i skolan alls. Ja kjänar bettre pängar enn va ja kan jöra fast ja gått klat i gymmnasjet. Köpt fan ett häkto brass såm ja ska sälja i häljen te polare och sånna som vill köpa. Känar en tusin unge fär.

Conny Andersson, (för 60 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: Okunskap!!
Ja det är ju viktigt att det blir rätt med detaljerna när en påhittad person skriver en humoristisk påhittad ledare i en satirisk påhittad tidning.

katter is the shit, (för 60 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Okunskap!!
Synd att man inte hänger ut en golden på bild som toppar bit statistiken på barn i sverige :( men,men okunskap föder okunskap...

jeppe, (för 60 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
http://www.dfwbusinessinfo.com