Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Modebloggarna är en produkt av det borgerliga styret.
Modebloggarna är en produkt av det borgerliga styret.

Alliansen formar en ny generation självupptagna skitungar

Publicerad: 2011-10-03

Det är nu fem år sedan alliansen tog över makten i Sverige. Detta maktskifte har fått följder för de många unga som nu växer upp under borgerlig regering, en generationen unga som har växt upp med Fredrik Reinfeldt som statsminister.

Eftersom Alliansens politik de senaste fem åren inneburit, sänkta löner i branscher med hög arbetslöshet, sänkta ungdomslöner samt en lågavlönad rut-sektor, och samtidigt en skattepolitik som gynnat högavlönade och missgynnat till pensionärer, sjuka och arbetslösa, verkar man för större permanenta klyftor, oavsett arbetslöshetens storlek.

Detta har färgat av sig på den nya generation av egocentriska väljare som man varit med att forma.

Idéhistorikern och shackmästaren Göran Stollerud menar att betoningen av individen blivit allt mer märkbar.
– De här ungarna är uppvuxna i ett marknadsliberalt och individualistiskt samhälle, de tar modebloggandet och självupptagenhet som en självklarhet,

- I deras värld är man en ung och lönsam person utan funktionshinder som bor i en storstad med tillgång till minst en Hennes & Mauritz- och en Zara-butik eller, så existerar man helt enkelt inte.

- Denna generation är det yttersta priset som Sverige betalar för den borgerliga regeringen, jag tror inte alla riktigt förstått detta ännu, förklarar Stollerud.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SVD SVD2
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev