Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Genom så kallade drönare ska SD översvämma nätet med hatfyllda kommentarer.
Genom så kallade drönare ska SD översvämma nätet med hatfyllda kommentarer.

Hemligt SD-laboratorium avslöjat

Publicerad: 2010-09-03

Efter att en journalists blogg mottagit hela 43 stycken pro-Sverigedemokratiska kommentarer från en och samma IP-adress beslöt sig bloggens ägare, Arnold A Åkerman att spåra IP-adressen.

Vad han hittade var inget mindre än ett scoop, med internetleverantörens hjälp spårades IP-adressen till en stor övergiven villa på den skånska landsbygden. I källaren till villan hittade Åkerman Sverigedemokraternas hemliga val-labratorium.

I laboratoriet klonade man vad man kallar "drönare", en slags blek nattlevande livsform som lever på matrester och som aldrig lämnar källaren eftersom de inte tål solens ljus. Dessa drönare har som uppgift att dag som natt surfa runt på internet och översvämma bloggar och YouTubeklipp med pro-SD kommentarer.

Den första generationen drönare var av en enkel typ, de kunde bara posta korta budskap som "SD 2010!", "Försvara Sverige!" och de stavade ofta fel. Numera är drönarna i tredje generationen och långt mer sofistikerade, stavningsproblemen kvarstår men de kan nu resonera på en tolvårings nivå och posta längre kommentarer som "SD är det mest HBT-vänliga partiet" eller det föga övertygande "Jag är blatte själv men jag tänker ändå rösta på SD".

Tanken bakom användningen av drönare är att översvämma hela internet och YouTube med så många kommentarer om SD som möjligt, övriga Sverige ska sen få intrycket av att SD har ett mycket större stöd än de egentligen har. Att det i själva verket bara rör sig om ljusskygga asociala drönare instängda i en källare är det ingen som vetat om förrän nu.

Göran Stollerud, professor i Internetkunskap vid Lunds universitet har kommenterat avslöjandet;
- Det har varit uppenbart i flera månader att SD använder sig av olika tekniska lösningar för att blåsa upp sina besökssiffror på Internet.

- Men i alla seriösa statistiska undersökningar får inte SD mer än ca 4-5% av rösterna, 96% av svenskarna sympatiserar alltså inte med SD. Det är helt enkelt alla dessa drönare som blåser upp deras besökssiffror på nätet.

- Efter denna artikel skulle det inte förvåna mig ifall SD riktar in sina drönare mot den här artikeln, kommenterar Stollerud.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: HD Sydsvenskan DN HD SvD SvD2 Aftonbladet Aftonbladet2 Expressen Expressen2 Expressen3 DN2
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev