Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
1 2023
 
Står Jan Emanuel bakom även detta företag?
Står Jan Emanuel bakom även detta företag?

Jan Emanuel bakom företag som erbjuder skyddsmasker?

Publicerad: 2009-05-05

Den socialdemokratiske riksdagsmannen Jan-Emanuel Johansson misstänks nu ligga bakom företaget "Jannes kvalitetsmasker och skyddspiller trading". Företaget dök upp på Blocket för ett par dagar sedan när mediedrevet om svininfluensan var som störst, i samtliga annonser erbjuds begagnade skyddsmasker samt skyddspiller mot svininfluensan.

Annonserna hänvisar till företagets hemsida, där besökaren erbjuds köpa "Förstklassiga" begagnade mexikanska skyddsmasker, 100 kronor/styck eller 10 masker för 969 kronor. Enligt sidan skall maskerna vara av "högsta kvalitet" och ha doppats i sårsprit efter att ha samlats in i Mexiko och sedan skeppats till Sverige.

På sidan säljs även så kallade "skyddspiller" i vad som liknar tablettaskar, vilka garanteras ge ett begränsat icke-garanterat skydd mot svininfluensa. I skyddspillrens beskrivning anges, "Eftersom medicin ofta smakar så illa har vi övertygat vår tillverkare att tillverka skyddspiller med läkerolsmak och form".

På webbsidan anges även ett nummer för kundinformation, efter en sökning på Hitta.se konstaterade svenskbladets reporter att detta nummer var samma nummer som Jan-Emanuel Johanssons hemnummer. Svenskbladets reporter ringde det utsatta numret och spelade intresserad kund, personen i andra änden är till en början vänlig och erbjuder även en hårfön samt bestick och muggar till försäljning, allt kan dessutom levereras till hemmet via mc-bud.  Efter att denna konversation avslutats börjar vår reporter fråga om det är Jan Emanuel i andra änden och ifall han isåfall vill kommentera detta nya företag.

Det blev då tyst den i luren under circa två minuter, det hördes bara ett svagt nästan framviskat "fan, fan också" i andra änden innan samtalet plötsligt bröt. Svenskbladet försökte sedan vid upprepade tillfällen att ringa numret men fick hela tiden en upptaget-ton.

Först vid tiotiden på kvällen är det någon som svarar telefonen, men så fort det blir klart att det är svenskbladets reporter som söker Jan Emanuel får vi ett bryskt svar innan samtalet åter bryts;
- Huset är sålt nu så lägg ner va! Fattar ni!, väser rösten i andra änden.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev