Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Håkan Juholt "gör en Juholt" och tar tillbaka sitt avgångsbesked.
Håkan Juholt "gör en Juholt" och tar tillbaka sitt avgångsbesked.

Juholt backar avgångsbesked

Publicerad: 2012-01-22

Håkan Juholts sista dygn som s-ledare har hunnit bli en modern klassiker i logistiksammanhang. Enligt ett utdrag från Aftonbladets så passligt nämnda "Juholts sista dygn som s-ledare" åkte den före detta partiledaren omedelbart hem efter ångångsbeskedet till grannarna i radhusområdet utanför Oskarshamn. Sedan väntade en "god middag" samt "umgänge" med grannarna och sonen. Middagen pågår under "hela kvällen".

Carin Jämtin meddelade samtidigt att det var med sorg i hjärtat som hon och Socialdemokraterna tog emot beskedet att Juholt avgår som partiledare, men redan under gårdagens presskonferens surrades det i lokalerna om Juholt inte skulle backa denna avgång trots allt.

Begreppet att "göra en Juholt" - det vill säga att säga eller göra något som man dagen efter tar tillbaka - hade nämligen vid det här laget blivit så pass erkänd hos hela det svenska folket. Som möjlig orsak till varför man sa eller gjorde fel från början kan alltid skyllas på att man inte kände till något som kallas för "reglerna", helt enligt göra-en-Juholt-principen.

Nu kan Svenskbladet rapportera att Juholt återgår till ett liv som partiledare igen. Enligt källor till Svenskbladet behåller han sitt ledarskap framöver.

– Han kommer han att fortsätta i politiken, det kommer vi att prata om. Han är en duktig politiker som har mycket att ge i svensk politik, säger Jämtin till Svenskbladet.

Håkan Juholt säger själv när vi samtalar med honom över en påse godis och en flaska vin:

- Jag gjorde fel, men jag trodde att jag gjorde rätt som avgick. Jag känner ett starkt stöd. Därför kommer jag fortsätta som partiledare.

Hur känns det?

- Det är fantastiskt att vara här i Oskarshamn.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev