Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Tillbaka till deras ursprung, hårt jobb, solidaritet, falukorvsmackor och bryggkaffe.
Tillbaka till deras ursprung, hårt jobb, solidaritet, falukorvsmackor och bryggkaffe.

Löfven; "Riksdagens matsal ska bli Sveriges bästa arbetarfik"

Publicerad: 2012-02-16

Socialdemokraternas nye partiledare Stefan Löfvén har ingen riksdagsplats och kan därför inte delta i partiledardebatter. Det har dock inte begränsat hans ambitioner att förändra svensk politik då han redan under sin första vecka som partiledare begärt förändring.

Löfven själv menar att Socialdemokraterna distanserat sig från sina väljare och att det nu är dags för förändring för att locka tillbaka väljare, en förändring som hans företrädare Håkan Juholt inte klarade av att genomföra;
- Svensk politik har präglats av ett snobberi och ett förakt mot de svaga de senaste sex åren med de borgerliga vid makten.

- Nu måste vi gå tillbaka till våra rötter, rättvisa, solidaritet och riktigt rejäla ägg- och falukorvsmackor,
förklarade Löfven.

Först ut blir ägg- och falukorvsmackor stekta i riktigt smör, dryckesutbudet kommer att slimmas ned till bryggkaffe, Pucko samt Apotekarnas Sockerdricka. Lövbiff med pommes frites kommer att introduceras i ett senare stadium, men matsalen måste först få en fritös levererad.

Löfven är inte ensam att sätta ihop den nya menyn utan har utsett ett team för att hjälpa honom, teamet består av "några gubbar från Hörnfeldts varv i Hudiksvall" och "Lasse från svetsen i Enköpings plåtslageri".

Löfven är heller inte främmande för att införa billig pizza för 45 kr styck i riksdagens matsal, samt kebabtallrik med både vitlöks- och stark sås. Förslaget har retat gallfeber på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som hela tiden hoppats att socialdemokraternas partiledarbyte skulle öppna för ett samarbete.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: svd sverigesradio.se debatt.svt.se vlt DN HD DN2 Barometern
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev