Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
I ett harmoniskt samhlle r alla unga, snygga, smala och driver egen blogg.
I ett harmoniskt samhlle r alla unga, snygga, smala och driver egen blogg.

(M) vill ha fulhetsskatt

Publicerad: 2011-01-03

Fula svenskar bör betala en extraskatt, en fulhetsskatt, det föreslår den moderata bloggaren Kissie.

- Fula människor köper mindre kläder eftersom de bara ser fula ut i alla sorters kläder och inte kan se glamorösa ut, alltså är fula människor dåligt för handeln och därmed även för tillväxten, skriver Kissie i sin blogg.

Kissie menar att de fula utsätter det gemensamma systemet för mycket större påfrestningar än snygga människor;
- Fula människor är avtändande, alltså har andra människor mindre sex efter att ha sett de fula, det kommer därför födas färre människor, vilket innebär att vi får ont om arbetskraft i kommande generationer.

Åtgärden för att få fula människor att sluta envisas med att vara fula skulle vara en särskild fulhetsskatt, den som är ful betalar helt enkelt ett par extra procent i skatt för att kompensera för personens högre kostnader i samhället. Skatten kommer att omfatta folk med naturligt fult utseende men även de med fula eller missfärgade tänder samt överviktiga och de som går till jobbet/skolan osminkade.

Detta innebär en dubbelbeskattning av överviktiga då de redan får betala fetmaskatt efter Stefan Hannas förslag.

Åtskilliga röster inom Moderaterna har nu uttalat sig positivt till en fulhetsskatt eftersom den anses stämma överens med utförsäkringslinjen där särskilda grupper ska kosta mindre, och det är nu mycket möjligt att den kommer att bli verklighet. 

Partiet är dock långt ifrån enade, Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten är en av många som motsätter sig skatten, bland annat eftersom att hon själv är en av dem som skulle bli tvungen att betala åtskilliga tusenlappar i månaden.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: aftonbladet svd svd2 unt dn
Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam