Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Linus Bylund, pressekreterare på SD går civilklädd på jobbet, men hemma åker älsklingsuniformen på
Linus Bylund, pressekreterare på SD går civilklädd på jobbet, men hemma åker älsklingsuniformen på

Sverigedemokraterna är det enda antirasistiska partiet

Publicerad: 2014-01-17

Linus Bylund, Jimmie Åkessons pressekreterare, berättar stolt att han tillhör det enda antirasistiska riksdagspartiet i Sverige.

– Vi är de enda som förbjudit nazistiska uniformer på våra möten, inget annat parti har vågat ta debatten, inget annat parti har nolltolerans mot nazistuniformer, heilningar på möten och gamla tyska nazistvisor. Men vi, vi vågar ta debatten.

Vi är hemma hos Linus Bylund som berättar om sin dag på jobbet, då han lika gärna går i kostym och slips, som i jeans och pikétröja.

– Jag känner mig bekväm i det mesta, säger Linus och ger Svenskbladet ett av sina mest charmerande leenden. Och när jag kommer hem sätter jag gärna på mig något snyggt, varför inte en tysk uniform, designad av Hugo Boss? Den mannen visste hur en kostym ska sitta. 

– Sådana här kläder görs inte idag. Linus berättar hur han lagt upp bevakningar på svenska tradera och internationella e-bay för att kunna hitta de rätta detaljerna till uniformen. Det har blivit lite av en hobby det här, för Linus.

Han samlar ihop byxor, jacka, koppel och några fina medaljer, som han ömt vårdar i sin rymliga walk in closet och poserar för Svenskbladets reporter. Sedan går vi ut i parken och tar några bilder. Solen är på sitt bästa humör och tittar fram precis när Linus heilar mot fotografen.

– Men så här skulle jag aldrig gå till jobbet, vi har ju uniformsförbud som sagt. Uniformerna skulle ju bli helt utslitna och förstörda om vi arbetade i dem. Vi har förbjudit uniformerna på kansliet. Vi är de enda som vågat ta debatten...Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev