Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 Februari 2024
 
Smutskastning, reklam och försköning har genomförts från Riksdagen.
Smutskastning, reklam och försköning har genomförts från Riksdagen.

Uppseendeväckande ändringar i Wikipedia från Riksdagens nätverk

Publicerad: 2009-09-28

Enligt granskningar av ändringar i den fria nätencyklopedin Wikipedia, har hela 55 ändringar kunnat spåras till IP-nummer till datorer på riksdagen och hos politiska partier. Skådespelaren George Clooney har kallats för "kommunistsopa" och komikern "Nour El-Refai" för en feministsubba. En eller flera personer vid riksdagen har ägnat sig åt omfattande smutskastning på nätet.

Till en början misstänkte man att det var något av de borgerliga partierna som ändrat i uppgifterna om George Clooney där han beskrevs som en "kommunistsopa", men en person som vill förbli okänd berättar nu att det snarare handlar om rivalitet från Vänsterpartiets ledare Lars Ohly. Ohly har länge ansett att han med sitt silvergråa hår är snyggare än Clooney och att han förtjänar samma framgång och lika många kvinnor som den amerikanske skådespelaren.

En annan ändring, som går att spåra till Jan Emanuel Johanssons kontor, är en ändring i Wikipediaartikeln som handlar om Gotland. Precis efter avsnittet om den gotländsk dialekten har personen ifråga lagt till vad som verkar vara en annons;
"Uthyres, stort hus på Gotland, 35.000kronor/veckan, intresserade ring Janne på 070-4462137"

Dock är det inte bara från vänsterhållet som ändringar skett, från Folkpartiets kansli har ändringar i Lars Leijonborgs profil skett. Någon har vid upprepade tillfällen tagit bort uppgifter om partiledaren Lars Leijonborgs fem plastikoperationer, samtliga operationer syftade till att göra Leijonborgs öron mindre utstående.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN KvP SvD
Annons
Cuzz Cazooka