Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Är det ok att ljuga vid nätdejting?

"Är det ok att ljuga vid nätdejting?"

Publicerad: 2009-09-14

Fråga: Hej Linnea, jag är en tjej på 18 år som bor i en mindre stad, jag har tyvärr haft lite svårt att hitta en kille, men jag skulle hemskt gärna villja ha en pojkvän. Mina kompisar som är i samma ålder snackar alltid killar och det känns som jag är den enda som inte har träffat någon kille.

Det borde inte vara så svårt att träffa en kille eftersom mina fritidsintressen är rätt pojkaktiga, jag tycker om att läsa fantasyböcker och spela TV-spel, jag äter gärna på McDonalds när man är på stan. Jag spelar sjukt mycket TV-spel egentligen, oftast börjar jag spela efter skolan när jag kommer hem, och ofta sitter jag inne hela helgerna och spelar. Det kanske också är därför som jag inte träffat så många killar heller.

Nu funderar jag på att börja nätdejta, det är så mycket enklare att chatta än att behöva gå ut och träffa folk på till exempel krogen, dessutom så år jag så ung att jag inte kommer in på de flesta ställena här i staden. Grejen är den att för att få många svar när jag chattar på nätet så har jag använt ett annat foto än mitt riktiga, det känns lite oärligt men samtidigt så vill jag ju gärna få många svar. Jag har inte träffat någon av killarna i verkligheten ännu, men jag hoppas de kommer acceptera mig för den jag är när vi träffas.

Är det fel att ljuga lite när man nätdejtar? Mina kompisar säger alltid att de använder bilder som är några år gamla eller där de är jättesminkade, eller så ljuger de om sin ålder i profilen, så jag kan väl inte vara den enda som inte är fullt ärlig på nätet?
Lisen, 18 år

Linnea svarar: Hej Lisen, det är synd att höra att du som är en så ung flicka har haft det svårt att hitta en kille, självklart ska du nätdejta och du ska inte oroa dig för vilken bild du använder eller om det du skriver kanske inte alltid är helt sant.

När du berättar om dina hobbies och intressen är du ju faktiskt väldigt ärlig och det räcker eftersom det är det viktiga, bara du och killen du träffar har tillräckligt många saker gemensamt så spelar utseendet ingen roll.

Undersökning har visat att circa 86% av de som använder sig av så kallade "nätdejtingsajter" på ett eller annat vis ljuger eller skriver halvsanningar om sig själva eller sitt utseende. Du behöver inte oroa dig för första mötet när du ska träffa någon, de kommer tycka om dig för den du är. Lycka till, med både TV-spelandet och killarna!


Bilden till höger är tv-spelande Lisens riktiga foto, bilden till vänster är den hon använder vid nätdejting.
Bilden till höger är tv-spelande Lisens riktiga foto, bilden till vänster är den hon använder vid nätdejting.

Annons

Linnea Hedås


Relaterade länkar: DN DN2

Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 10 kommentarer

Svårt med sanningen
Eftersom jag har en liten penis så har jag svårt att hålla mig till sanningen när jag ska nätdejta så jämta blir allt avblåst när min lilla mikropenis ska klämmas och kännas på så det skiter sig jämt och ständigt så jag har aldrig knullat på riktigt måste jag säga era jävla idioter.

Netil Sinep, (för 40 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vill ha påjkven
Jag e 11 år och har alldrig haft samlag men jag hade ett två timmar långt förhållande i förskolan, e det nårmallt? :'(

fia fjant, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

kille
Du jag försöker ochså hitta rätt kille att spendera mitt sista deppiga liv på!!!Att hitta pojkvän som man passa med hela livet är fan lika svårt som att vinna en miljon,känns det för mej i alla fall.Det ska stämma överens & båda skall vilja bo på samma plats,vilja samma saker o.s.v Jag har inte heller haft ett enda förhållande & hittar aldrig heller kille!!!Jag är ochså 18!!!Så klaga inte!!!

Bella, (för 49 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Trollololololo
Troll fo sho.

Troll, (för 62 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

LOL
Haha, ofta man ens får använda den där bilden till vänster på seriösa dejt sidor. Vilken kille vill ha värsta fläskberget tror, koncentrera dig på tv-spelet om du nu inte funderat på att börja röra på fläsket och äta sunt.

Virre, (för 63 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!