Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Tjej med dåligt självförtroende

"Tjej med dåligt självförtroende"

Publicerad: 2009-05-08

Fråga: Jag är 13 år och jag har ett problem, jag har så dåligt självförtroende. Det finns liksom inget jag är bra på, mina kompisar är typ snyggare än mig och har större bröst. Går inte bra i skolan heller för jag tycker den är så jävla trist. Helst av allt vill jag bara festa med mina kompisar och handla kläder. Vad kan jag göra för att få bättre självförtroende?
Anna

Linnea svarar: Hej Anna, många flickor I din ålder lider av dåligt självförtroende så du ska inte tro att du är ensam om det problemet. Som tur är finns det massor av knep och tricks du kan ta till för att förbättra ditt självförtroende.

Oroa dig inte för hur det går i skolan eftersom utseendet ar mycket viktigare for självförtroendet, ingen kan ju se på dig hur det går i skolan. Utseendet är vikti gt for självförtroendet och särskilt då kläder, makeup och vikt. Det första du behöver göra är att hitta en snygg stil, en bra kombination av kläder och smink, en stil som killarna älskar och som alla andra tjejer vill ha. Det ar inte alltid så lätt att hitta men det gäller att experimentera mycket hemma framför spegeln tills du hittar en stil som alla andra tycker om. Du kan alltid imitera olika modellers stil och kolla till exempel på Blondinbellas eller Paris Hiltons blogg för att se vad som är inne.

Du nämner ingenting om din vikt, men om du är överviktig måste du banta för ingen kommer nämligen tycka om dig så länge du är tjock.

När man bygger upp ett bra självförtroende är det dessutom viktigt att inte stressa för mycket, om du inte har tid nog att till exempel kolla de senast kläderna från H&M och BikBok så kan du ta lite ledigt från skolan och gå och kolla i affärer istället. Kom ihåg att det här är viktiga saker det handlar om, det är faktiskt ditt självförtroende.

Du kan även börja blogga och posta en eller flera bilder av dig själv varje dag och tala om för världen hur himla snygg du är. Har du tur ar det tillräckligt med folk som upptäcker din blogg och hur snygg du är och så kan du bli en ny Blondinbella och kan tjäna pengar pa din blogg.

Ett annat sätt att bättra pa självförtroendet är såklart att chatta med killar online, det finns massor av sidor online där du kan hitta killar som vill prata med dig. Allt du behöver är en dator med webcam så att du kan chatta och retas lite med dem och skicka bilder av dig själv dar du pussar kameran, något som kan ge dig ännu mer uppmärksamhet är ifall du skickar bilder av dig själv i BH och trosor, eller kanske till och med mer vågade bilder.

Lycka till Anna och kom ihåg att du ser fantastisk ut gumman.


Att chatta med killar online är ett av knepen för att förbättra självförtroendet.
Att chatta med killar online är ett av knepen för att förbättra självförtroendet.

Annons

Linnea HedåsLäsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 34 kommentarer

Hur har det gått för Anna?
Nu har det gått över 5 år och jag undrar hyr det har gått för Anna här i livet. Hon är väl 19 år nu och fått skinn på näsa eller vad man ska säga. Kanske lite småmys med killar och sånt också. Speciellt om att knulla och sånt vill jag veta mer om, är verkligen intresserad av den biten.

Carl Serum, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

...
Är denna artikeln seriös? Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Klara, (för 43 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Eller
Anna: Skit i att dina kompisar är snyggare än dig och har större bröst. Om några få år kanske det är tvärt om. Att handla kläder kommer inte göra dig lyckligare, och inga blonda bloggare heller. Skaffa dig ett intresse och gräv ner dig i det och träffa andra som gillar samma ämne. Varför inte fysik. Eller World of Warcraft. Eller rentav schack eller poker.

Bro, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Du och jag
Hej gillar du killar och vill få en så kan du väll skriva din kik eller Facebook eller Skype eller så så kan vi prata och lite sånt och du du ska ha ett bra självförtrpende för du är jätte söt och snygg

Svar: Linus, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Du och jag
Hej gillar du killar och vill få en så kan du väll skriva din kik eller Facebook eller Skype eller så så kan vi prata och lite sånt

Linus, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam