Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 Februari 2024
 
OBS. Cykeln på bilden har inget med olyckan att göra.
OBS. Cykeln på bilden har inget med olyckan att göra.

Livsfarlig cyklist dödade tolv bilister i våldsam krock

Publicerad: 2011-06-14

Sverige skakades av en våldsam olycka på tisdagsmorgonen.

Klockan 07.41 på morgonen inträffade olyckan. En ensam cyklist cyklade vårdslöst ut i körbanan och svängde ut mitt framför en bil. Bilisten hann inte väja, trots att han höll hastigheten, och kolliderade med cykeln.

Kollisionen blev kraftigt. Bilens ena framdäck punkterades av smällen, vilket gjorde fordonet omöjligt att manövrera. Bilen kanade över i motsatt körbana - där den kollierade med två andra bilar.

Mitt i detta skräckscenario började bensin från en av de kolliderade bilarna att läcka - bensin som snart antändes. De tre bilarna som varit involverade i den brutala kraschen exploderade. Detta skedde samtidigt som flera andra bilar krockade in i explosionen. Totalt var fem bilar involverade i den våldsamma kollisionen. 

Mirakulöst nog överlevde flera personer exlosionen och kravlande lyckades de ta sig ur de brinnande bilvraken, illa medtagna. Innan andra bilister som sett olyckan hann fram - var cyklisten som orsakade olyckan där. 

Kjell Henriksson, 42, från Täby, bilist och avdelningschef på en konsultfirma blev ögonvittne till det händelsen:

- Jag var på väg fram till de skadade när jag såg hur cyklisten gick fram till dem. Jag trodde han skulle hjälpa till, men istället tog han fram en pistol och en ljuddämpare som han lugnt skruvade på. Sedan gick han omkring och sköt två skott i huvudet på var och en av de som lyckades kravla sig ur bilvraken. Sedan cyklade han vidare.

- Cyklister är verkligen livsfarliga. Så där skulle en bilist aldrig göra.


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Relaterade länkar: DN DN2 Dn3 DN4 AB SvD SvD SVT Expressen
Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam