Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
6 2023
 
Nurses - Ny dramafilm om sjuksköterskor

Nurses - Ny dramafilm om sjuksköterskor

Publicerad: 2009-02-26

Efter lyckade sjukhusserier som Scrubs och Grays Anatomy har det nu kommit en ny film om sjuksköterskors vardag. Serien Filmen Nurses har redan jämförts med de populära serierna, Scrubs har en humoristisk inriktning och Grays Anatomy har en realistisk framtoning. Trots filmens fokus på kvinnor och deras ansvar och yrkesroll som sjuksköterskor förutses filmen ändå bli en framgång bland män.

Nurses kan sägas vara ett modernt drama där fokus ligger på bra skådespeleri och relationen människor emellan. Vi får följa sjuksköterskorna i deras roll som vårdare och stöd åt diverse patienter med olika besvär och åkommor.

I Nurses finner man allehanda sorters karaktärer, chefssjuksköterskan spelas av Katsuni, en hård men rättvis kvinna som nogrannt lär upp de yngre sjuksköterskorna. Den klassiskt scenskolade Katsuni har en enorm närvaro och hennes mästerliga dialoger är i det närmaste Shakespearisk. I andra roller återfinns Gabriella Fox, Shay Jordan samt Jenna Haze.

Nurses tippas bli en sån sorts film man slår på en mörk och kylig kväll, för att bunkra upp med pop corn i soffan och njuta en kul film tillsammans med sin partner på en mysig hemmakväll.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev