Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
7 2023
 
Raka spåret hem

Raka spåret hem

Publicerad: 2009-05-19

En pensionär skapade under gårdagen rubriker genom sin vårdslösa körning. Vilgot Ahrfeldt, 86, bor i samhället Sörmarken strax utanför Borås, under måndagen genomförde Vilgot ett par ärenden i centrala Borås, bland annat besökte han svensk kassaservice, därefter en ICA butik och sedan Systembolaget.

Man tror att det var utanför Systembolaget som det skedde en smärre olycka, Vilgot hade parkerat sin bil utan att inse att det var ombyggnationer på gång utanför Systembolaget och stora byggfordon åkte fram och tillbaka på platsen. Det är just ett av dessa fordon som man misstänker åsamkade skadan på Vilgots bil.

Väl tillbaka från sitt ärende så upptäckte Vilgot en "smärre plåtskada" på sin bil, han svor över detta och satte sig i bilen för att köra hem till Sörmarken, med avsikt att titta närmare på skadan hemma i sitt garage.
- Det var för jävligt vad trög bilen var, den hade nog blivit kall i motorn tänkte jag först. Sen märkte jag också att det var himla svårt att svänga till höger, segt liksom. Men nåväl tänkte jag, det finns ju gott om tid att titta på det när jag väl kommit hem, så jag körde på, berättar Vilgot.

Vilgot lyckades skrämma livet ur ett antal andra traffikanter på vägen hem, en av traffikanterna lyckades filma Vilgot när han var i full färd med att köra hem. Polis tillkallades men var för långsamma med att hinna komma på plats innan Vilgot lyckats ta sig hem. Dock kunde de enkelt spåra honom och under kvällen frågades han ut av två konstaplar innan de förklarade för Vilgot att han helt enkelt inte kunde köra sin bil längre om han inte åtgärdade diverse fel.

Bilen står nu parkerad på hans tomt i Sörmarken och Vilgot själv är upprörd eftersom han tycker att plåtskadan på hans bil är mest kosmetisk och att bilen fortfarande är körduglig. Dock ska Vilgot inte köra bilen förrän hans nya glasögon kommer nästa vecka.
- Tja det kan ju bli någon kort tripp till tobakshandeln såklart, för att köpa tidningen och lämna in tipset, men det går bra att köra utan glasögon bara man kör långsamt, berättar Vilgot för Svenskbladet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev