Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
6 2023
 
The Pashtunes toppar hitlistor världen över

The Pashtunes toppar hitlistor världen över

Publicerad: 2009-05-25

Det nya afghanska stjärnskottet med det fyndiga namnet The Pashtunes toppar just nu listor över hela världen med sin hit "Lionhearts with golden charakters". Musik- och mediegurus är nu hänslagna av att ett band från Afghanistan har nått sådana överraskande framgångar.

Den Amerikanske musikproducenten och mediemogulen John K Oaks tror sig känna till orsakerna bakom det afghanska bandets enorma framgångar;
- Detta är ett nytt musikfenomen, men om man tittar under ytan och analyserar så innehåller det alla elementen bakom de senaste årens stora musikgenrer. I gangsterrap har du till exempel snygga tjejer som skakar på rumpan och skjutvapen, precis som i videon för "Lionhearts with golden charakters". Man talar nu i branschen om fenomenet Afghan Rebel Rock.

Ett antal inflytelserika medieproducenter är nu ense om att Afghan Rebel Rock nu kommer att konkurrera ut stora delar av gangsterrap-genren i USA;
- Den här afghanska rebellrocken är genuinare än rapen och hip hopen, se bara på Hamida i videon, den tjejen menar allvar, ingen kan sjunga med sån inlevelse utan att mena vad hon står för.

Ännu så länge har dock varken John Oaks eller någon av de övriga musikproducenterna kunnat lista ut precis vad låtens titel syftar på och vad ordet characters betyder.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!