Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
I snitt tittar svenskar på YouTube på sin arbetsplats circa 4 timmar per dag .
I snitt tittar svenskar på YouTube på sin arbetsplats circa 4 timmar per dag .

1999 senaste gången internet användes till något vettigt

Publicerad: 2011-05-27

Forskare vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm har i en jättelik undersökning analyserat allt informationsutbyte som skett på internet mellan åren 1997 - 2011.

Forskningsledaren Erland Ackegård berättar för Svenskbladet;
- Vi har analyserat alla besök till hemsidor, alla filnedladdningar samt alla så kallade chattar, alla aktiviteter som skett på nätet från 1998 fram till idag. Våra resultat pekar entydigt på att den senaste vettiga användningen av internet var i Mars 1999 då en person i Sverige använde Internet för att kontakta en gammal vän.

- Sedan dess har Internet bara använts för skvaller över MSN, porrsurfning, YouTubevideos, att sprida forumhat samt läsning av bloggar författade av plastikopererade yngre kvinnor eller folkpartister, förklarar Ackegård .

Samhällsforskaren och kommunikationsexperten professor Göran Stollerud bekräftar bilden av internet som en plattform för allmänt trams och menar att för varje år som går kommer det nya mer tidsödande och själsförstörande användningsområden för internet;

- När internet skapades fanns en vision om att olika människor i olika världsdelar, samhällsskikt och religioner skulle kunna kommunicera med varandra i harmoni och utbyta meningsfull information.

- Istället har det visat sig att internet i dagsläget mest handlar om att, läsa på Aftonbladet, blogga om vad man ätit till frukost, titta på porr samt skicka videos med roliga djur till varandra
, förklarar Stollerud.

- Teknologiska framsteg möjliggör dock att vi i framtiden kommer att kunna göra allt detta i 3D, har ni förresten sett det här Japanska YouTubeklippet med en schimpans och en bulldog?


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam