Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Twitters uppdaterade logotyp, efter avslöjandet.
Twitters uppdaterade logotyp, efter avslöjandet.

Majoritet av alla twittringar skrivs på toaletten

Publicerad: 2010-11-03

Det sociala mediet Twitter är populärt bland personer som är ängsliga över om de "hänger med" eller ej. Just nu verkar de kunna andas ut eftersom mediekanalen "Twitter" fått större och större genomslag. Inte minst hos alla de som är ängsliga för om de hänger med eller ej.

Dock visar det i en ny stor undersökning, i kölvattnet efter Svenskbladets tidigare avslöjande om Smart phone-användarnas bristande hygien, att en majoritet - eller 78% av alla så kallade twittringar, eller "tweets" skrivs och postas när författaren befinner sig på toaletten. 

Detta är häpnadsväckande uppgifter menar Mauritz Holgersson, forskare på cross over-området Sociala medier/Personlig hygien som lagt fram kartläggningen:

- Ända sedan Twitter slog igenom på allvar, bland ängsliga personer som undrar om de hänger med eller ej, har man kunnat se att en majoritet twittringar, eller "tweets" sker ungefär en halvtimme efter att man kommit tillbaka från lunch. Då när det alltid är upptaget på företagets fyra toaletter, och man måste gå ner till den där undangömda toaletten med unken lukt av sur disktrasa och Ajax och ett extra stort handfat där städaren fyller på sin skurhink.

- Det kan tyckas vara en vag anledning att skriva en forskarrapport om - men det är viktigt att detta belyses. Detta så att de här ängsliga personerna får reda på att inte är själva med att twittra på toaletten. Att det inte är något att skämmas för.

- Att twittra på toaletten är nämligen ingenting man pratar om öppet i de här kretsarna. De här människorna är noga med att inte nämna i twittringarna/"tweetsen" att de författas och postas på toaletten. Det här är människor som är måna om att inte göra bort sig, att inte sticka ut - men samtidigt hänga med. Man ska komma ihåg att det är en svår balansgång för de här människorna. Men det är viktigt att inte tycka synd om dem eller visa sitt medlidande, de måste få klara sig själva. 

- Det man kan göra om man känner väldigt starkt för dem är att erbjuda dem ett underbetalt jobb inom media.

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev