Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
E-posttjänsten Gmail låg nere ett par timmar under tisdagen.
E-posttjänsten Gmail låg nere ett par timmar under tisdagen.

Gmail-kraschens orsak spårad

Publicerad: 2009-02-25

Googles populära e-posttjänst låg under stora delar av Tisdagen nere och kraschen påstås ha drabbat ca 1,2 miljoner användare.Tekniker hos Google kunde på onsdagsmorgonen bekräfta att de nu identifierat orsaken till gårdagens avbrottet.

Det visade sig att en hittills oidentifierad man i Tjeckien hade sökt på ordet "Google" i Gmail och detta av någon okänd anledning satt hela Gmail ur spel. Mannen tros vara helt ovetande om att det var han som åsamkade problemet och man tror inte att det ligger något som helst ont uppsåt bakom gärningen.

I ett par månader har rykten och kedjebrev cirkulerat på nätet som gjort gällande att en sökning på ordet "Google" på Googles söksida skulle sätta hela sökmotorn ur spel. Detta avfärdades dock av Googles tekniska experter som "ett fånigt påstående och fantasifoster helt utan grund". Dock har det nu visat sig att ryktet faktiskt var sant men med den modifikationen att det är Gmail som kraschar om man söker på ordet "Google" i Gmail. 

Tekniker lyckades dock efter ett par timmar få igång Gmail igen lagom till tisdagseftermiddagen, men hotet att Gmail kan krascha igen kvarstår tills man funnit och lagat den bugg som orsakar problemet. Google har nu vädjat till samtliga sina Gmail-användare att ej söka på ordet "Google" i Gmail i väntan på att Googles tekniker finner en lösning på problemet. 


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka