Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Genom att förhöra ungdomar via chat kan man få mycket användbar information.
Genom att förhöra ungdomar via chat kan man få mycket användbar information.

Grönt ljus för chatt-förhör

Publicerad: 2010-11-23

Polisen i Skåne och Östergötland ska nu börja testa chatt-förhör med unga brottsoffer. Förhörsledaren och den som ska förhöras befinner sig i olika rum och för en dialog via programmet MSN Messenger, förhoppningen är att dessa förhör ska kännas mer familjära för unga personer och mindre pressande.

- Våra inledande tester av chat-förhör har visat sig ge mycket utförlig information, berättar Lars-Åke Runvall förhörsledare vid Skånepolisen och hänvisar till ett nyligen avslutat förhör med en 16-årig flicka.

- Tessan har tydligen hånglat med Håkan och Pia lyckades ta en bild av det med sin mobil och hon hotar att lägga ut den på bilddagboken så att Ellinor, Håkans förra flickvän i parallellklassen, kan se dem.

- Tydligen ska den här Ellinor vara något av en bitch eftersom hon visat upp sin stringtrosa för en kille på nätet via sin webcam,
konstaterar Lars-Åke och kliar sig i nacken.

- Vidare berättar förhörssubjektet att det finns jättesöta trosor på H&M och att hon tänker gå dit med Jossan när hon fått sitt studiebidrag.

Polismyndigheten kommer i ett nästa steg att införa förhör via Facebook, det kommer i korthet att fungera som en vanlig chat fast med en Gilla-knapp och olika sorters quiz som personen kan göra för att förmedla känslor.
- Det gäller att hänga med och kommunicera på ungdomarnas språk, förklarar Lars-Åke Runvall.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Sydsvenskan HD HD2
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby