Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
20 Juni 2024
 
Med Stadiumpal kan man kissa stående eller sittandes vart man än befinner sig.
Med Stadiumpal kan man kissa stående eller sittandes vart man än befinner sig.

Nobelpristagaren i Fysik en överraskning

Publicerad: 2009-10-11

För andra gången på bara ett par dagar överraskade Nobelkommitén världen när de proklamerade att den Amerikanske entreprenören Chuck Oedeniwicz för hans uppfinning Stadiumpal.

Nobelkommittén offentliggjorde priset i en press release;
- Chuck Oedeniwicz tilldelas 2009 års Nobelpris för sin enastående insats för mänskligheten i och med hans uppfinning Stadiumpal vilken gjort det möjligt för hundratusentals lata västerlänningar att ägna sig åt all möjlig sorts masskonsumtion utan att ens behöva ta hand om sina naturbehov.

Stadiumpal kan beskrivas som en sorts urinpåse som binds fast vid låret, en slang från påsen mynnar sedan ut i ett munstycke i andra änden, i vilket penis sticks in, urinering kan sedan ske genom slangen och urinet samlas i påsen på benet. Påsen kan sedan tömmas vid lämpligt tillfälle, uppfinningen är väldigt populär vid allehanda sportevenemang, konserter och andra platser där många människor måste köa för att komma till en toalett.

Chuck själv är överraskad men glad över Nobelpriset, när Svenskbladet ringer upp till campingen i Kansas där han bor berättar han att Stadiumpal är bara en av hans många uppfinningar. Pengarna från Nobelpriset kommer dessutom att komma honom väl till pass då han nu bor i en husvagn efter att hans affärspartner lurade honom och hans femte fru skilde sig från honom;
- Jag visste att Stadiumpal var en bra uppfinning, det har jag sagt ända sedan 2005 då jag uppfann den. Själv bär jag alltid en Stadiumpal på mig, det sparar så mycket tid och så slipper man städa toaletten också.

Tin-tin Armfeldt, professor i fysik vid Tekniska Högskolan i Stockholm kommenterar priset;
- Detta var faktiskt oväntat, samtidigt är det ju inte första gången som Nobelkommitén överraskar, jag tror man måste se till den humanitära sidan här. Kommitén menar att Oedeniwicz uppfinning gjort livet enklare för många människor och det är just den typen av insats som Alfred Nobel menade att priset skulle visa tacksamhet för.

Chuck Oedeniwicz låter meddela att han kommer att hämta priset i person, dock måste han först hitta någon som går med på att ta hans husvagn i pant i utbyte mot en returbiljett till Norge och en begagnad smoking.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev