klickonomen.se
Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
25 Juni 2017
 
Den första i en rad transplantationer som syftar till att göra Westling adlig.
Den första i en rad transplantationer som syftar till att göra Westling adlig.

Daniel Westling opererar in kunglig Njure

Publicerad: 2009-05-28

Kronprinsessan Victorias blivande make Daniel Westling har under onsdagen genomgått en njurtransplantation. Hovet uppger att operationen gick bra och berättar att detta är ett av flera steg i en lång process som syftar till att transformera Daniel till en frälse person. Kung Carl-Gustav och Drottning Silvia sägs vara överlyckliga över transplantationen och önskar nu lycka till med nästa transplantation som förväntas ske i slutet av Juli.

Okänt för de flesta men inskrivet i den svenska grundlagen är den lag som säger att kungafamiljen endast får giftas inom de frälse, det vill säga de adliga. I Sverige innebär detta att personen ifråga måste vara inskriven i Riddarhusets katalog över adliga familjer.

- Adlig blir man vid födseln genom blodsarvet, och då återstår bara transplantation ifall man inte är född frälse, berättar hovets presstalesman Elisabeth Torris-Wahlgren.

- Detta var första steget för att omvandla Daniel till en adlig person och därmed värdig att gifta sig med Kronprinsessan, fortsätter Torris-Wahlgren.

Utomlands finns motsvarande registerhållning över adliga familjer och det var just dit som Daniel Westling sökte sig i jakt på en ny njure. I Tjeckien finns en stor missgynnad grupp adliga som är villiga att sälja organ till de som kan betala och den njure Daniel Westling fick inopererad tillhörde tidigare den fattige Greven Philip Scenyskty.

Källor inom den internationella organhandeln berättar nu att Daniel är nära att köpa en Ungersk lever av Hertigen Leopold Soproni i Budapest, samt att en avlägsen släkting till den sista ryska Tsaren är villig att sälja sin vänstra hand till Daniel.

Det återstår endast sju ytterligare transplantationer innan Daniel kan anses vara fullvärdigt adlig (gränsen går vid 51% av kroppsvikten) och därmed får lagligt godkännande att ingå äktenskap med prinsessan Victoria. De övriga organ som Daniel tänker byta ut är sin andra njuren, lever, bukspottskörtel, vänster hand, näsa, tunga samt vänster testikeln.

Hovets presstalesman Elisabeth Torris-Wahlberg berättar;
- Allt detta kan verka omständigt, men det är inget vi kan rå för, är man född kunglig är man helt enkelt lite bättre än annat folk.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Läsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 11 kommentarer

Njurstöldena ökar i Sverige
Njurstölderna ökar hela tiden i landet. Den svarta marknaden exploderar på grund av de höga priserna som man får betala för en passande njure. Segregeringen i samhället och anstormningen av internationella ligor har lett till att vi idag har ett antal njurstölder per dygn som rapporteras. Polisen kommer att sätta in kraftiga motåtgärder mot dessa ligor. Men först när vi fått en högre budget.

Dan Eliasson, (för 1 månad sen) Svara kommentar Svara kommentar

kiney
En njure är köpt för högst $ 750,000.00 US Dollars.Our Hospital är specialiserat på njuroperation och vi behandlar också transplantation av njurar med levande och motsvarande givare. Vi är belägna i Indien, Kanada, Storbritannien, Turkiet, USA, Malaysia, Sydafrika etc. Om du är intresserad av att sälja eller köpa njurar, tveka inte att kontakta oss via e-post: (dr.victor1995@gmail.com) Väntar på dina svar ... Vänliga hälsningar, Dr Victor. FÖRVALTNING.

dr victor, (för 1 månad sen) Svara kommentar Svara kommentar

Jag vill köpa din njure
Jag köper din njure. Jättebra betalt, du slipper arbeta mer i hela ditt liv kan jag lova. Jag har egen klinik med operationssal och krematorium. Jag är utbildad kirurg. Jag set dig gärna till en fin middag med vin och trevlig musik. Email: Hannibal.Lecter@gmail.com

Hannibal Lecter, (för 2 månader sen) Svara kommentar Svara kommentar

neker
Vill du sälja din njure? Om ja, kontakta mig på irruaspecialisthospital20@gmail.com

Rex Kelvin, (för 2 månader sen) Svara kommentar Svara kommentar

Njure erbjudande
Hej, vi erbjuder summan av $ 300,000.00 dollar för köp av en njure. Så, om du vill sälja din njure, är det dags att använda denna möjlighet att lösa alla dina problem, därför att vi är äkta och garanterad klinik. Kontakta oss via e-post för mer info: ubthnephrology@gmail.com E-postadress: Ubthnephrology@gmail.com Hemsida: http://ubthspecialisthospital.gnbo.com.ng Hälsningar, Dr Calvin Cien.

Dr. Calvin Cien, (för 14 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Klickonomen
Humor
Bloggpunkten.se Twingly BlogRank