Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
1 Mars 2024
 
Det vi alla nskar vi kunde se i nsta avsnitt av Idol
Det vi alla nskar vi kunde se i nsta avsnitt av Idol

Amerikansk rockbojkott mot Sverige

Publicerad: 2008-11-07

Ett flertal amerikanska rockartister har sagt att de står bakom en bojkott av Sverige. Ifall Idol-Johan framför sin version av Alice Coopers låt Poison  fredagens Idol kommer ett flertal band att ställa in sina Sverigekonserter, en sammanslutning av rockband med högprofilbanden Metallica och Mötley Crüe i spetsen står båda bakom bojkotten.

Lars Ulrich, trummis i Metallica, låter genom sin agent Max Robson hälsa;

- Alice Cooper kanske ser ut som en dåligt sminkad knarkare numera, men han formade genren Heavy Metal och vi kan inte längre bara stå och se på hur hans klassiska låtar förvandlas till någon sorts mjamsigt tjutande av en spinkig tonåring. Han skulle bara våga försöka sjunga en Metallicalåt!

Steven Pluto, presskontakt för bandet Mötley Crüe bekräftar även den bilden;

- Vi kan inte låta Johan göra mot rocken vad han gjort mot indiemusiken, detta är en kulturell "våldtäkt" och vi ser helst att Johan slutar sjunga helt, eller möjligtvis att han håller sig till Magnus U ggla, även om han är för ung för att förstå de cyniska budskapen i hans musik.

Johan har i flera veckor framfört covers på låtar tillhörande antingen rock eller indiegrupper, vilket nu fått en fruktansvärd effekt på rock- och indieklubbar över Sverige.

Anna Sisiao, presskontakt vid Debaser i Stockholm bekräftar situationen;

- Antalet gäster har minskat varje stadigt varje vecka sedan Idol började, Johan har iklädd tighta svarta jeans framfört förfärliga versioner av låtar från Coldplay, Suede och The Verve, band som våra besökare vanligtvis uppskattar.

- Något skedde när Johan framförde de här låtarna, indie blev plötsligt förknippat med en spinkig pre-pubertetsyngling med gnällig dialekt, folk började ifrågasätta sitt intresse för den här sortens musik. Vi vill ha tillbaka våra besökare, det är som med killen som heter Michael Bolton i filmen Office Space, vi kan helt enkelt inte rå för att Johan Palm tycker om den här sortens musik!

Producenten vid TV4 vill inte kommentera situationen men låter hälsa att Johan är i intensiv träning med en inhyrd röstpedagog för att träna bort hans gnälliga Mjölby-dialekt.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev