Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
6 2023
 
Bajsbrallan såg för jävlig ut redan på MC Hammers storhetstid
Bajsbrallan såg för jävlig ut redan på MC Hammers storhetstid

"Bajsbrallan" spås bli sommarens stora hit

Publicerad: 2009-04-17

Det är en grov missuppfattning att gemene kvinna (kanske även också gemene man för den delen) inte värdesätter bekvämlighetsaspekten framför vad som anses vara behagligt att titta på vad gäller klädesplagg- och mode. Varje år tycks någon ny sanslös grej komma, som växer sig pinsamt stor av obegripbar anledning. Singoallablusen, långkjolen i trikå, den klumpeklossiga foppatofflan…det ena vansinnet efter det andra har infesterat marknaden, och trots att dessa påfund bemötts uteslutande av enbart avsky och avsmak hos dem som beskådat eländet - pekar olycksaliga prognoser på att ännu ett högst osannolikt plagg kommer i sommar erövra det svenska medvetandet.

En självutnämnd modeexpert, som väljer att inför Svenskbladets utsände vara anonym, menar på att:
- Harembyxorna kommer bli sommarens stora hit. För att göra en lång historia kort: Senaste trenden är att se ut som man skitit på sig. Punkt.

Historien om harembyxorna, hädanefter passligt kallat "Bajsbrallan", grundar sig långt bak i historien.
Historikern och folklivsforskaren Arne O' Persson berättar:
- Det är nämligen så att dessa byxor bärs av medlemmar i en sekt i Afrika sedan hundratals år tillbaka. Sekten är övertygande om att Jesus ska återuppstå genom deras anus (de ska pånyttföda honom) - därav den säckiga grenen (Jesus ska landa mjukt).

Bajsbrallan skapar oro, förtvivlan och rör upp känslor.
Konspirationsteoretikern, domedagsprofeten och spåtanten Grazcyna Grotesco-Graaf viftar med armarna och spänner blicken i Svenskbladets utsände:
- Är vi alla offer för hjärntvätt? ryter hon upprört, och fortsätter utan att invänta ett svar:
- Detta är ingenting annat än en regelrätt masspsykos. Nej, du tycker inte att det är snyggt med harembyxor. Det gör ingen. Du får intrycket av att det är en ny och fräsch grej på marknaden. Att alla tycker det och alla har ett par. Det är fel. Du är lurad. Din uppfattning är falsk. Inse detta och du skall bli fri. Det enda syftet jag kan se med byxorna är om man vill snatta ommärkt fläskfilé på ICA. Då är de nog idealiska.


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!