Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
26 September 2023
 
Centans kungar "Borgen" och "Fredda" p Sergels torg 1968.
Centans kungar "Borgen" och "Fredda" p Sergels torg 1968.

"Dom kallar oss Moderater"

Publicerad: 2011-07-12

Ingen i vuxenvärlden ville veta av dem och hemma söps det så mycket att man fick göra läxorna i skogen ifall man ville ha lugn och ro. Men de försummade ungdomarna växte upp och blev politiker som beslöt sig att bajsa över hela Sverige som hämnd.

"Dom kallar oss Moderater" är dokumentärfilmen som fångar bilden av en hel generation där egenvärde och bloggande fyller vardagen och där uttryck som lönsamhet och jobbskatteavdrag står i centrum.

Följ Anders "Borgen" Borg och Fredrik "Fredda" Reinfeldt i deras tidiga karriärer på fester och i MUF, se hur deras människosyn kom att utvecklas och leda till filosofin bakom höjda a-kasseavgifter, utförsäkringar, jobbcoacher och vräkta barnfamiljer.

I periferin kring umgängesskretsen träffar vi andra unga moderater, Sven-Otto Littorin som köper ut folköl till sextonåriga flickor, och Cecilia Stegö Chilò som alltid smiter in på konserter utan att betala inträde.

Isabella Löwengrip, även känd som Blondinbella, berättar om filmen;
- Jag tycker om filmen eftersom alla föds på lika villkor i livet med två friska föräldrar. Det finns säkert några överviktiga sossar som inte kommer tycka om den, såna som man ser ibland när man måste åka buss.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: SR HD Metro NSD SvD Corren Expressen
Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev