Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Om man visar en vagina så anses det mer naket än en dam i bikini, säger Facebooks svenske talesman Jan Fredriksson
Om man visar en vagina så anses det mer naket än en dam i bikini, säger Facebooks svenske talesman Jan Fredriksson

Zorns nakenchock på Facebook

Publicerad: 2011-03-24

Facebook har fått nog av sedeslöshet, dryckenskap, tjufvnad och omoral på användarnas sidor.

- Vi har plockat fram stora moralkvasten och ska sopa ut allt som förstör det vackra och sedesamma i vårt trevliga, sociala nätverk.

Så säger Facebooks svenske talesman, Jan Fredriksson, när Svenskbladet når honom för en intervju.

- Vi har än så länge bara kommit till första steget; att plocka bort ammande mödrar och nakna damer på 1800-talsmålningar. Nakna barn får vara kvar om man målar dit en Pampersblöja.

- Så småningom ska vi rensa i språkbruket. Så varje gång någon försöker svära eller använda könsord byts vissa bokstäver ut mot asterisker, så att fuck automatisk blir f**k. Detta gäller både statusuppdateringar, kommentarer och i chatten. Det får inte bli någon lösaktig sida där den svenska synden ska få dra vår rena, oskuldsfullt vita facebookmoral i smutsen.

- Är man svensk och använder engelska Facebook kommer man ha problem med vissa svenska ord, som "slut" tillexempel. Då får man skriva "the end".

- Jag gör the end med dig?

- Ja, eller kanske byta till svenska facebook.

- På samma sätt blir det med Youtubeklipp, en tystnad uppstår i sången när ord som anspelar på sex, nakna kroppar och svordomar sjungs. Vårt snuskfilter kommer att nysta fram alla omoraliska texter och skapa en underbar och sedesam tystnad.

- Lyssna till exempel på Eminem och Didos video "Stan". Musiksajten Vevo ligger i framkant vad gäller stenhård censur. De har gjort ett fantastiskt arbete när de lyckats få bort alla fula ord och allt som handlar om våld. I slutet av videon läxar Eminem upp Stan och skriver i ett brev: "don't do that shit", men då har man plockat bort ordet "shit" och det blir tyst och låter fantastiskt bra och brevet blir helt obegripligt. Flickvännen i bilens bagageutrymme är borta, och man fattar över huvud taget inte vad videon handlar om. Det är konstnärligt.

Göran Stollerud, professor i pornografisk konst och verksam vid Åbo universitet berättar:

- Att censurera olämplig konst är inget nytt. Den mest kända utrensningen i modern tid stod Hitler för när han bestämde vilken konst som var degenererad (entartete) och vilken som var godkänd.

- Man samlade ihop all degenererad konst och skapade en utställning som skulle statuera ett varnande exempel. Den drog en publik på över två miljoner besökare, jämfört med utställningen av godkänd konst som bara fick sexhundratusen besökare. Vem vill titta på blonda män i uniform? frågar Stollerud retoriskt och sjunker ner i senaste numret av "Kama Sutra for Scientists".

Mark Zuckerberg, Facebooks grundare, har själv samlat på sig alla nakenbilder han hittat på Facebook och alla stötande bilder på ammande mödrars bröstvårtor. Nu har han källaren full och funderar på att skapa en liknande utställning som den Hitler skapade.

- Jag har världens största samling bröstvårtor, proklamerar Zuckerberg stolt.

- Man skulle kunna göra sig en förmögenhet bara på intäkterna. Och tänk sedan när jag säljer bilderna. Jag skulle bli rikare än världens näst rikaste man, Bill Gates, säger han i en kort intervju med Svenskbladet.

PS: Här är den ocensurerade (dirty) versionen av Eminems och Didos Stan, men tänk på att du måste vara 18 eller äldre för att få lyssna på den:

http://www.youtube.com/watch?v=XW61jPHSGdM

För dig som är under 18 rekommenderas Vevos hårt censurerade video nedan.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: SvD om censuren DN om degenererad konst SR Om degenererad konst SDS AB TV4 DN 2 HD GP SR 2 HN NA VK Metro DN 3
Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!