Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Trots desperata försök får Kalle Hjelm ingen respons från vännerna.
Trots desperata försök får Kalle Hjelm ingen respons från vännerna.

Facebook ödelagt under semestern

Publicerad: 2012-08-02

När folk är hemma från sina arbeten står Facebook stilla.

Inte nog med att Facebook upplever en djuphavsdykning med sin aktie – även bessöksiffrorna dalar markant. Annonsintäkterna står still. Men framför allt har Facebook har blivit en social öken.

- Jag hade skrivit uppdaten ”Bruce Springsteen är kung!”, och kollade Facebook-appen då och då efteråt, men jag fick inga gilla under flera timmar, säger Medie- och kommunikationsstudenten Kalle Hjelm, 23, till Svenskbladet.

- Sedan dess har jag postat flera inlägg, jättefyndiga, men det är bara Terje som postar bilder på sina grillmiddagar som uppdateras i mitt nyhetsflöde. Det känns ganska ensamt, lite sorgligt faktiskt, tycker Kalle Hjelm.

Folk försvinner till IRL
Enligt Medieanalysbolaget Cicom beror det på att folk är på semester.
- Människor har återgått till livet. De påtar i trädgården, seglar, latjar fotboll, umgås IRL så att säga eller game:ar intensivt. Ingen har tid med Facebook just nu. Men när de kommer tillbaka till jobben nu i augusti och får så in i helvetes tråkigt igen kommer allt att återgå till det normala.

Kan införa porr för att locka igen
På Facebook sätter man det sista hoppet till att semestrarna och sommarloven tar slut för att få fart på annonsintäkterna. Om trenden inte vänder lugnar man dock aktieägarna med att man kommer att införa porr på Facebook för att få upp trafiken igen.

”Vi som Facebook:ar på sommaren”
Kalle har dock inte helt gett upp hoppet om sommaren.
- För det första är den snart över. Men jag har hört att det finns en grupp för oss sommar-Facebook:are. Den ska jag leta upp.


 


Annons

Sune Holm

Fler artiklar av Sune Holm


Relaterade länkar: svd svd dn GP GP idg idg nyt
Annons
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam