Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Söndag
16 Juni 2024
 
Det timslånga programmet från SVT innehöll inte en enda fistingscen.
Det timslånga programmet från SVT innehöll inte en enda fistingscen.

För lite fisting i "Året med Kungafamiljen"

Publicerad: 2011-01-09

2010 var ett av de mest turbulenta året i kungafamiljens historia, en skandalbok bekräftade gamla otrohetsrykten, ett dyrt bröllop, en bruten förlovning samt nazianklagelser mot drottningens pappa.

Trots det händelserika året har SVT producerat sitt årliga program "Året med Kungafamiljen", utan att ha med en enda porr- eller fistingscen i  hela det timslånga programmet.

Kritiken har inte låtit vänta på sig och kritiker har protesterat mot vad de säger är en ensidig bild av kungafamiljen:
- De hade kunnat förmedla en mindre ensidig bild av kungahuset ifall de redogjort ordentligt för alla händelser som skett under året, samt haft med ett par rejäla porrscener, förklarar Alex Beck, regissören bakom filmerna Svenska slynor, Svenska Slynor II, samt Svenska Slynor III.

- Det är en okritisk bild av kungahuset som visas upp av SVT i programmet, de många händelser som diskuterats under året, kostnaden för Victorias bröllop, nazistanklagelserna mot Silvias far, samt boken om kungens otrohetsaffärer, ägnas inte mer än en minut i programmet.

Alex anser även att SVT gjorde bort sig i själva produktionen, det geografiska läget innebar en mängd inspirerade miljöer;
- Drottningholm med sin slottsmiljö är perfekt för "kostymporr", det är en 1700-tals genre i branschen där alla agerar vitsminkade och med peruker, kvinnorna i korsett och klassiska djupskurna klänningar.Det är porr som går hem hos båda könen, SVT gjorde bort sig.

- Vid Drottningholms brygga hade man dessutom kunnat ställa en yacht och sen kört en interracial-scen med en Camilla Henemark-kopia influgen från USA, två kameror, en ljud- och en ljuskille hade räckt, SVT är amatörer, förklarar Alex Beck.

Eva-Lena Melander, jurist samt aktiv inom Republikanska föreningen berättar;
- Det viktigaste uppdraget för SVT är att leva upp till kravet om public service. Det innebär att alla medborgare i vårt demokratiska land ska få tillgång till opartisk, saklig och mångsidig information.

- Det återkommande programmet Året med Kungafamiljen lever inte upp till de kraven, det kan vara en fråga för Granskningsnämnden att avgöra om SVT har svikit allmänheten för vänskapsrelationerna med kungafamiljen.

- Dessutom hade hela programmet varit intressantare ifall de haft mer porr i det, jag tänker mig något i stil med en fistingscen med Carl-Philip på alla fyra, det hade säkert fallit folk i smaken. 


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN svt resume newsmill HD expressen aftonbladet aftonbladet2 aftonbladet3 GP sr arbetarbladet arbetarbladet2 allehanda nsk skanskan svt2 svt3 svt4 svd
Annons
Cuzz Cazooka
Svenskbladet är lugnt ... säger Liam