Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 

Gellert Tamas reder ut begreppen i ny bok

Publicerad: 2009-10-07

Efter succen med boken "Lasermannen" från 2002 har nu Gellert Tamas släppt ännu en bok, "Outtalbart" som behandlar en mycket omdebatterad och komplicerad fråga som förbryllat åtskilliga och lämnat dem totalt apatiska, nämligen mysteriet kring hans eget namn.

När hans debutbok "Lasermannen" utkom 2002 var kritikerna ense, boken var ett väl efterforskat mästerverk, men vad betydde egentligen författarens namn? Och var Gellert Tamas en man eller kvinna? Åtskilliga läsare var övertygade att namnet var ett tryckfel och att det egentligen skulle vara "Gert Tamlin", "Gerd Tamrén" eller något som åtminstone liknade ett riktigt namn.

Lasermannen var dock en mycket framgångsrik bok och sitt namn till trots rönte Gellert (Tamas?), stora framgångar och var snart ett känt, (om än udda namn) i både dagspressen och de litterära kretsarna.

Recensenten Staffan Silverström berättar om Tamas nya bok;
- Jag har aldrig förstått vilket av orden som är för- och efternamn, ar det Gellert eller Tamas? Namnet låter liksom påhittat, ungefär som när man var liten och spelade rollspel och skulle hitta på ett nytt namn åt en rollfigur.

- I den har boken reder han äntligen ut begreppen och man får reda på vilket namn som är vad. Dessutom som en bonus berättar Gellert i två kapitel om sitt hittills okända andranamn, Uggbakharolf, kommenterar Silverström.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 DN3 SvD SvD2 Expressen GP Exp2 DN4 HelGot GT KvP
Annons
Cuzz Cazooka
Helfoder för hund och baby