Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Onsdag
28 September 2022
 
Johnny Klebitz på Julafton i färd med att överraska barnen på sitt gamla barnhem med en julgran.
Johnny Klebitz på Julafton i färd med att överraska barnen på sitt gamla barnhem med en julgran.

Grand Theft Auto: The Lost and Damned i barnvänlig utgåva

Publicerad: 2009-03-04

Spelen i serien Grand Theft Auto har utmärkt sig för att vara väldigt råa och brutala. Brutalt våld, även mot oskyldiga har genomgående präglat spelserien som ges ut av Rockstar Games. I den senaste utgåvan, The Lost and Damned, har dock Rockstar games hörsammat klagomålen från oroade föräldrar och andra institutioner och därför utvecklat en barnvänlig version vid sidan om den råare versionen som vänder sig till unga vuxna.

Grand Theft Auto the Lost and Damned finns alltså nu även i en barnvänlig version för de ungdomar som är troende eller yngre än 15 år. Titeln på den barnvänliga versionen blir Grand Theft Auto IV: Rainbow Friends.

Den barnvänliga versionen kommer att utnyttja samma grafikmotor som vuxenversionen, men alla vapen i spelet är utbytta ut mot ofarliga föremål såsom blommor, frukter, kuddar och miniräknare. Johnny Klebitz motorcykel är också utbytt mot en röd EU-moped och hastigheten han kör på är begränsad till 45km/h.

Även handlingen kommer att följa ett barnvänligt tema där Johnny Klebitz på Blues Brother manér återvänder till barnhemmet där han växte upp för att hjälpa dem samla ihop pengar nog för att laga sitt läckande tak. Johnny får därför ta en mängd olika jobb runt staden såsom diskare, taxichaufför och barnvakt.

Anita Storknacke, ordförande i Åhlens etiska råd som granskar alla produkter som vänder sig till barn innan de får säljas på Åhlens, kommenterar;

- Vilken fantastisk möjlighet för föräldrar att lära sina barn att allting inte bara kretsar kring våld. Nu kan de spela en vuxen man som hjälper äldre kvinnor över gatan och som samlar pengar åt de mindre bemedlade.

Anton Nilsson 12 år, fick igår spelet Grand Theft Auto IV: Rainbow Friends som födelsedagspresent av sina föräldrar;

- Jag rev upp paketet på morgonen innan jag gick till skolan, och sen såg jag texten Rainbow Friends ... åhh de är såna töntar!


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 7 kommentarer

Re: l?gn
whoooooooooosh

daam, (för 19 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

lögn
sök på google den finns inte. allt är lögn och svenska shitbladet ljuger som fan. och varför är kommentarerna 13 år gammla. den va inte ens ute då

jag nu, (för 46 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

lol
hahhahahah det är ju så löjligt så det kanske faktiskt är roligt!!!!

nrd, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Hjälm?
Hur är det med hjälm? Jag har sett hemska snuttar från vuxenversionen av spelet, där folk åker omkring på läskiga motorcyklar, utan hjälm! Jag hade svårt att sova efteråt.

Bettan, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Ha ha ha
MAn laddar ner alla spel på Pajret Bej, wohoooo !!! Det här spelet suger elefant disco balle, verkligen.

Tankar Fett, (för 59 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Helfoder för hund och baby
Twingly BlogRank