Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
27 Februari 2024
 
Homer Simpson ska sälja in äventyrsparken Barsebäck hos svenska folket. Barn från Tjernobyl ska skapa spänning med sina vanskapta utseenden.
Homer Simpson ska sälja in äventyrsparken Barsebäck hos svenska folket. Barn från Tjernobyl ska skapa spänning med sina vanskapta utseenden.

Härdsmälta i Barsebäck, ny affärsidé

Publicerad: 2010-12-16

 

Nästa år planerar man att öppna kärnkraftverket Tjernobyl i Ukraina för turister, trots att verket läcker radioaktivitet igen.

- Det finns spännande saker att se, mycket misär och andras olycka säger Julia Jershova, taleskvinna på det ukrainska räddningsverket till nyhetsbyrån AP.

Du kan redan idag gå en illegal tur för att se förödelse och förnedring, biljetterna kostar i dagsläget ca 1000 svenska kronor och är mycket populära.

Svenskbladets reporter följde med på en av dessa illegala turer och fick bland annat se en liten flicka med huvudet vänt åt fel håll. Hon kom genast fram till gruppen och började tigga, men vår guide avrådde oss från att ge henne så mycket som en kopek. 

Plötsligt börjar flickan prata baklänges. Vi uppfattar ordet Natas innan huvudet snurrar runt och hon springer iväg på alla fyra med magen i vädret, ner för en trappa och efter henne springer en präst som ser ut som Martin Ljung. Allt är över på ett ögonblick, men gruppen står kvar som förstenad. Endast fotot som Svenskbladets reporter hann ta i hast finns kvar som bevis på att hon faktiskt existerade.

Guidningen var mycket omtumlande och de medverkande verkar nöjda:

- Detta är vår tredje tur, berättar Bengt och Gunilla från Hofors med strålande leenden på sina läppar. Det händer alltid hemska rysligheter! Missfoster, som den lilla flickan bakom varje hörn. Tänk om vi haft något liknande i Sverige. Bengt håller om sin Gunilla och Gunilla kysser sin Bengt ömt på kinden.

Vad Bengt och Gunilla inte vet är att näringsminister Maud Olofsson (c) redan uttryckt ett intresse för en liknande utveckling i Sverige och har föreslagit att man skapar en liten härdsmälta i kärnkraftverket Barsebäck. Barsebäcksverket skulle så småningom bli södra Sveriges största äventyrspark.

För att projektet ska hamna i god jord har man tänkt att Homer Simpson ska driva hela äventyrsparken. Man har varit i kontakt med Matt Groening på TV-bolaget 20-century FOX Television och har fått positiv respons. Företaget har tagit fram små skojjiga dockor som visar hur Homer Simpson fumlar med instrumentpanelen och orsakar den tokiga härdsmältan.

Tanken är då att befolkningen inom en area av 50 mil tillfälligt evakueras under en tidsrymd som inte skulle vara längre än 25 år. Sen kan de komma tillbaks på egen risk.

- Vi vill inte riskera svenskarnas hälsa förklarar Maud Olofsson, men för att turisterna inte ska gå miste om de missfostren ska ukrainska vanskapta barn importeras till äventyrsparken. Vi ser det som en del i vårt u-landsbistånd, fortsätter hon.

Näringsminister Maud Olofsson är mycket stolt över sin idé och glad över att regeringen kunnat tänka så långsiktigt. Det vi sår i dag får vi skörda i morgon.


 


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: AB AB2 JP Yahoo AV Exp UNT DN SVT SvD Di SMP e24 Exp2 Sv Riksdag AOL News
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev