Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Tisdag
30 November 2021
 
Homer Simpson ska sälja in äventyrsparken Barsebäck hos svenska folket. Barn från Tjernobyl ska skapa spänning med sina vanskapta utseenden.
Homer Simpson ska sälja in äventyrsparken Barsebäck hos svenska folket. Barn från Tjernobyl ska skapa spänning med sina vanskapta utseenden.

Härdsmälta i Barsebäck, ny affärsidé

Publicerad: 2010-12-16

 

Nästa år planerar man att öppna kärnkraftverket Tjernobyl i Ukraina för turister, trots att verket läcker radioaktivitet igen.

- Det finns spännande saker att se, mycket misär och andras olycka säger Julia Jershova, taleskvinna på det ukrainska räddningsverket till nyhetsbyrån AP.

Du kan redan idag gå en illegal tur för att se förödelse och förnedring, biljetterna kostar i dagsläget ca 1000 svenska kronor och är mycket populära.

Svenskbladets reporter följde med på en av dessa illegala turer och fick bland annat se en liten flicka med huvudet vänt åt fel håll. Hon kom genast fram till gruppen och började tigga, men vår guide avrådde oss från att ge henne så mycket som en kopek. 

Plötsligt börjar flickan prata baklänges. Vi uppfattar ordet Natas innan huvudet snurrar runt och hon springer iväg på alla fyra med magen i vädret, ner för en trappa och efter henne springer en präst som ser ut som Martin Ljung. Allt är över på ett ögonblick, men gruppen står kvar som förstenad. Endast fotot som Svenskbladets reporter hann ta i hast finns kvar som bevis på att hon faktiskt existerade.

Guidningen var mycket omtumlande och de medverkande verkar nöjda:

- Detta är vår tredje tur, berättar Bengt och Gunilla från Hofors med strålande leenden på sina läppar. Det händer alltid hemska rysligheter! Missfoster, som den lilla flickan bakom varje hörn. Tänk om vi haft något liknande i Sverige. Bengt håller om sin Gunilla och Gunilla kysser sin Bengt ömt på kinden.

Vad Bengt och Gunilla inte vet är att näringsminister Maud Olofsson (c) redan uttryckt ett intresse för en liknande utveckling i Sverige och har föreslagit att man skapar en liten härdsmälta i kärnkraftverket Barsebäck. Barsebäcksverket skulle så småningom bli södra Sveriges största äventyrspark.

För att projektet ska hamna i god jord har man tänkt att Homer Simpson ska driva hela äventyrsparken. Man har varit i kontakt med Matt Groening på TV-bolaget 20-century FOX Television och har fått positiv respons. Företaget har tagit fram små skojjiga dockor som visar hur Homer Simpson fumlar med instrumentpanelen och orsakar den tokiga härdsmältan.

Tanken är då att befolkningen inom en area av 50 mil tillfälligt evakueras under en tidsrymd som inte skulle vara längre än 25 år. Sen kan de komma tillbaks på egen risk.

- Vi vill inte riskera svenskarnas hälsa förklarar Maud Olofsson, men för att turisterna inte ska gå miste om de missfostren ska ukrainska vanskapta barn importeras till äventyrsparken. Vi ser det som en del i vårt u-landsbistånd, fortsätter hon.

Näringsminister Maud Olofsson är mycket stolt över sin idé och glad över att regeringen kunnat tänka så långsiktigt. Det vi sår i dag får vi skörda i morgon.


 


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: AB AB2 JP Yahoo AV Exp UNT DN SVT SvD Di SMP e24 Exp2 Sv Riksdag AOL News
Lsarnas kommentarer
Antal kommentarer: av 7 kommentarer

nähe!
härliga intiativ!

strogans off, (för 23 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Vattenland
Tycker det låter som en lysande id. ( men är det inte Bert Karlsson det handlar om, egentligen).. Tycker man inte tänkt in aspekterna med vattenland i det hela. Om man tänker efter så är ju ett kärnkraftsverk en enda stor vattenkokare. Man kan ju ha vattenrutschkanor i de gamla avkylningsrören, Spa avdelning, nere vid själva härden ( varmt och skönt ). I kiosken skulle man kunna sälja "kuttar" som smågodis. Funkar nog.

GlowInTheDark, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Nehej
Inte muslimer, inte rumänska tiggare, det är ju grekiska missionärer artikeln handlar om!

Jag vet, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

Re: 1qi
Käre anonyme 1qi. är du helt go i huvudet? Detta har inget att göra med muslimska invandrare, detta handlar om Rumänska tiggare! Du är med andra ord helt ute och cyklar, gör om, gör rätt!

Brje, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentar

1qi
Ner med muslimsk invandring. SD!

SD, (för 48 år sen) Svara kommentar Svara kommentarAnnons
Prenumerera p Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev
Twingly BlogRank