Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Guillou medverkar nu i Juryn i det populra programmet IDOL p TV4.
Guillou medverkar nu i Juryn i det populra programmet IDOL p TV4.

Jan Guillou ny medlem i IDOL-juryn

Publicerad: 2010-08-31

I lördags var första gången som journalisten och samhällsdebattören Jan Guillou medverkade i det populära programmet IDOL på TV4.

IDOLs producent Kajsa Ericson vid TV4 har berättat om beslutet att ta med Guillou i juryn;
- Guillou är inte känd inom musikbranschen men han är en välkänd kulturprofil som många ser upp till. Vi tror att hans inträde i juryn kan tillföra ett intellektuellt djup till programmet samt att det även kan väcka intresse för programmet hos många 40-talister.

I lördagens avsnitt kommenterade Guillou 17-åriga Annika Engströms framträdande efter att hon sjungit låten "Ta en tablett" av Cecilia Bruse;
- Du är del utav en ny samhällstrend av exponering där allt går ut på att bli kändis genom att bara synas på TV och i bloggar på Internet, allt utan att egentligen ha åstadkommit någonting. Det är ett nej från mig.


Även Erik Lindgren 29 från Östhammar, som sjöng Bob Dylans "Live and let die" fick en kritisk kommentar från Guillou;
- När jag var i din ålder hade avslöjat ett spionnätverk samt intervjuat flera av de stora ledarna inom PLO, nu står du här svajig som en sparris i ryggen och vill att jag ska rösta igenom dig till nästa runda? Det är ett absolut nej från mig.

De övriga medlemmarna i juryn har välkomnat Guillou men menar att han kanske varit aningen hård mot deltagarna då han i lördagens program bara släppte igenom en enda person.

Niklas Gustavsson, 24 år gammal och från Haparanda fick ett "Ja" från Guillou, men först efter att Niklas hade svarat ja på frågan ifall hade jägarexamen, ifall han någonsin fällt en älgkalv samt medgett att han läst en av Guillous böcker om riddaren Arn.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev