Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Morrisons grav på Pére-Lachaise grävs upp för att artisten ska avtjäna sitt straff i USA.
Morrisons grav på Pére-Lachaise grävs upp för att artisten ska avtjäna sitt straff i USA.

Jim Morrison ska äntligen avtjäna sitt straff

Publicerad: 2010-11-18

Den 1 mars 1969 uppträdde rockgruppen The Doors på The Dinner Key Auditorum i Florida. Några dagar senare utfärdade Dade County Sherrif's office en arresteringsorder där sångaren i bandet, Jim Morrison bland annat anklagats för att ha uppträtt berusad och blottat sin penis. Han dömdes till sex månaders fängelse.


Jim Morrison överklagade domen, överklagan drog ut på tiden och Morrison, som bodde i Paris, drunknade i sitt badkar innan han hann avtjäna sitt straff. Domen mot Morrison ligger fortfarande fast och han har inte blivit benådad.

Det har gått över 40 år och rättvisan är ännu inte skipad, många amerikaner anser att Jim Morrison ska komma hem och sitta sina sex månader i fängelse.


Jim Morrison ligger begravd på Pére-Lachaise, Paris största kyrkogård. Vid graven syns ofta jättelika skaror av mestadels mycket unga fans gråta och tända ljus för sin idol.


Den amerikanska rättvisan kräver sin tribut och trots vädjan om att Morrison ska benådas har man nyligen skickat en begäran till Frankrikes premiärminister Sarkozy om ett utlämnande av Jim Morrisons kvarlevor. Sarkozy har ställt sig positiv till detta, han ser enbart problem med att ha den amerikanska rockstjärnan begravd bland de stora poeterna på kyrkogården. Hippies och annat skumt vänsterfolk stör ordningen vid dödens vilorum, menar den franska presidenten.

Utgrävningar av Morrisons grav har redan påbörjats och kvarlevorna ska sedan skickas till Florida, där rockstjärnan kommer att få avtjäna sitt straff på Florida State Prison (FSP).

 
På frågan om Morrison ska sitta i egen cell, med tanke på smittrisk och eventulla odörer, svarar man att man har övervägt frågan, men att alla fängelser är så överbelagda i USA att endast bråkiga fångar kan få egen cell.


Och Morrison lär ju inte bråka.


Annons

Ruffa Rövardotter

Fler artiklar av Ruffa Rövardotter


Relaterade länkar: DN ABC News The Miami Incident UNT
Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!