Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Miri från bloggen "Book of Miri" fick en te-överdos efter en kopp Lapsang Suchong.
Miri från bloggen "Book of Miri" fick en te-överdos efter en kopp Lapsang Suchong.

Känd bloggerska fick Te-överdos

Publicerad: 2010-01-27

Bloggerskan Miri, även känd som Annika Höglund drabbades under måndagskvällen av te-överdos och fick akut föras till sjukhus, där hon nu vårdas med dämpande läkemedel och gamla upplagor av Hemmets Journal.

Överläkare Hans Bojang vid Linköpings sjukhus har bekräftat att en kvinna i 30-års åldern togs in vid sjukhuset på kvällen efter symtom av teförgiftning.
- Vi tror att kvinnan ifråga har suttit uppe tre dygn i sträck och sytt på en symaskin, för att hålla sig vaken har hon druckit te i oavbruten takt. När ambulanspersonalen hittade henne hade hon en halv kopp med Lapsang Suchong brevid sig, berättar överläkare Hans Bojang.

Det är sedan länge känt att Miri brottas med ett te-beroende som hon regelbundet diskuterar på sin blogg, hon dricker circ 15 till 26 koppar te på en dag. Ett beroende som tyvärr bara blivit värre och värre med åren och utredare tror nu att det var en kopp med Lapsang Suchong som var droppen som fick tekoppen att rinna över för Miri.

På sin blogg skrev dessutom Miri nyligen att hon tänkte passa på att sy om ett par vintageklänningar eftersom att hon för tillfället är arbetslös, allting tyder nu på att Miri hållit sig vaken ett antal dygn för att sy om diverse plagg i en enorm klädhög.

Det var de regelbundna läsarna av Book of Miri som larmade räddningstjänsten efter att Miri inte postat något blogginlägg på två hela dagar. Lisa Svensson, som läser Book of Miri varje dag, var en av de som genast kände på sig att något inte stod rätt till med Miri;
- På två dagar lyckas hon oftast skriva inte mindre än 5-6 inlägg så jag förstod att det måste hänt någonting.

Under tiden som Miri är borta får hennes läsare hitta andra bloggar att läsa. Marika Estevez är en av många modeintresserade kvinnor som läser Book of Miri både för klädinspiration och för att hon tycker Miris liv är intressant. Jens, Jens och Jens, Miris tre tidigare pojkvänner, har skickat blommor samt besökt henne på sjukhuset och när Svenskbladet får tag på Jens Jonsson berättar han att Miri såg ut att må bra efter omständigheterna.

Läkare är ense om att Miri kommer att återhämta sig och fortsätta blogga så fort hon slutfört en avgiftningsprocess och fått sitt te-beroende under kontroll. I forsättningen måste hon dock undvika Lapsang Suchong, vilket i tesammanhang anses som en av de allra tyngsta sorterna som endast ett fåtal te-fanatiker klarar av att konsumera.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN DN2 Book of Miri
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev