Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
En galen Thorsten Flinck kommer agera domare i På spåret.
En galen Thorsten Flinck kommer agera domare i På spåret.

Luuk tar över "På spåret"

Publicerad: 2009-03-02

Det verkliga skälet till att Ingvar Oldsberg byttes ut som programledare för "På spåret" har nu kommit till daga. Ingvar Oldsberg avsattes i en intern kupp på Sveriges Television, strateger på SVT insåg att situationen för TV-programmet "På spåret" var ohållbar. Ej inräknat kristdemokraterna var den typiske tittarens medelålder 89 år, om man låtit Oldsberg fortsätta som programledare hade det varit hög ris att både tittare som program bokstavligen skulle dö jämsides.

- Ingvar var tvungen att gå, det spelade ingen roll hur "finurlig" han var, berättar en källa vid SVT som önskar förbli anonym.

Flera källor talar nu om en dramatisk uppgörelse inne på Sveriges televisions lokaler i Göteborg. Oldsberg ville inte ge sig frivilligt när han fick beskedet om att han skulle bli utbytt, istället fick han brottas ned och sen bäras ut ur lokalerna i en hoprullad matta för att inte skada någon.

Genom att utse den populäre Kristian Luuk till programledare satsar man nu på att vinna över en helt ny publik, nämligen de som är födda på 60 och 70-talet. Dessa två generationer har aldrig aktivt tittat på "På spåret" utan endast tvingats att titta på det av sina föräldrar, många av dem har djupa ärr efter den tiden och associserar Ingvar Oldsberg med depression och tråkiga kvällar hemma.

Med  Kristian Luuk som ny programledare hoppas man nu att dessa generationern ska bli intresserade av frågesportsprogrammet. För att ytterigare göra "På spåret" intressant har SVT beslutat utse Thorsten Flinck till domare. Som domare kommer Thorsten Flinck att avgöra vilka svar som är korrekta samtidigt som han dricker starksprit och röker konstant, man räknar också med att han kommer att spåra ur i halluciongena knarkparanoida utbrott då och då och skälla ut de tävlande. Med denna blandning av Luuks charm och professionalitet från "Sen kväll med Luuk" och Flincks översittande buffelcharm hoppas nu SVT kunna göra "På spåret" till ett nytt publikplåst

Ingvar Oldsberg blir istället programledare för "Här är ditt liv", vilket på ett naturligt sätt kommer att valla vidare de nuvarande "På spåret"-tittarna till ett nytt program. "Här är ditt liv" handlar bekant just om äldre kulturpersonligheter vars karriär redan är över och som endast de över 70-80 kommer ihåg. Ingvar sägs vara nöjd med sitt nya jobb men insisterar på att "På spåret" faktiskt hade många yngre tittare som var glada åt hans finurlighet.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons