Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Busshållplatsen där medelklassafarin startar.
Busshållplatsen där medelklassafarin startar.

Medelklassafari allt populärare

Publicerad: 2012-02-01

Safarin startar vid en mörk busshållplats i Vällingby där deltagarna får iaktta medelmåttiga personer som väntar på kommunala färdmedel för att ta sig till jobbet. Nyckelordet är samåkning för de huttrande figurerna vid busshållplatsen eftersom det är för dyrt att åka till jobbet ensam i den tolv år gamla Volvon.

Därefter går färden till ett radhusområde där husen ser exakt likadana ut och det enda som skiljer det ena från det andra är färgen och modellen på brevlådan.

De flesta av husen kommer vara avamorterade samma år som ägarnas pensionsdag, vilket gör att deras medelmåttiga pension blir precis lagom att överleva på.

Efter sightseeing genom områdets gator går turen förbi den lokala pizzerian som under närmare trettio år serverat pizza och plankstek till områdets invånare. Förutom Jamie Olivers program på TV4 och recept från Allers är det pizzerian som står för invånarnas kunskap om modern haute cuisine.

Slutstation för safarin är Vällingby centrum, förutom Coop och H&M finns även ett Systembolag som medelklassen vallfärdar till varje fredagseftermiddag innan de besöker Coop för att inhandla de obligatoriska tacoscalen som ska ätas vid fredagsmyset.

För deltagarna i medelklassafarin är rundresan slut, men för den medelmåttiga medelklassen pågår safarin varje dag tills de en dag dör.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: Nyheter24 DN.SE DN2 sverigesradio.se DN3
Annons
Cuzz Cazooka