Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Fredag
1 2023
 
Jack Werners ex flickvn postade en bild som Viralgranskaren avsljade som falsk.
Jack Werners ex flickvn postade en bild som Viralgranskaren avsljade som falsk.

Oklart vem som granskar "Viralgranskaren"

Publicerad: 2015-01-09

Viralgranskaren ledd av journalisten Jack Werner har vunnit titeln som årets folkbildare 2014 efter att dom granskat diverse inlägg som cirkulerar via sociala nätverk.

En stor del av de inlägg som granskas visar sig vara falska och det ena avslöjandet har följt det anra, men vem granskar egentligen Viralgranskaren?

Bland de avslöjanden som Viralgranskaren hittat finns ett som nämner rösten i den tecknade filmen Tjuren Ferdinand som världens bästa berättarröst, detta avslöjades av Viralgranskaren som falskt och istället påstod Viralgranskaren att berättarrösten för ryggsäcken i Dora Utforskaren är världens bästa berättarröst.

Frågan ställdes på sin spets när Jack Werners ex flickvän Astrid Flinck postade ett argt inlägg på Facebook där hon jämförde storleken på den fd pojkvännens könsorgan vid en småväxt svamp. Inlägget spreds, men granskades genast och avslöjades som ett falskt inlägg på Viralgranskaren.

Göran Stollerud, professor i media- och masskommunikation vid Lunds universitet samt innehavare av Sveriges största Agent X9 samling, har kommenterat företeelsen;
- Viralgranskarens huvudbudskap är att vara skeptisk till allt man läser på Internet, men utan en Viralgranskargranskare är det tveksamt om vi kan lita på Viralgranskaren.

- Även en Viralgranskargranskare skulle egentligen behöva en viralgranskargranskargranskare, och den i sig en
viralgranskargranskargranskaregranskare, ifall Viralgranskaren ska betraktas som en seriös plattform alltså.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: VOF
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev