Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Lördag
18 Maj 2024
 
Sebbe Staxx och en dalahst. En r inte vlkommen till Dalarna.
Sebbe Staxx och en dalahst. En r inte vlkommen till Dalarna.

Peace & Love avbokar fler artister

Publicerad: 2014-06-13

Musikfestivalen Peace & Love i Borlänge avbokade Kartellen på torsdagen. Dalarnas Tidningar, en av festivalens sponsorer, ville inte stå som sponsorer om Kartellen spelade och därför tvingades Peace and Love backa och avboka hiphoparna.

Flera artister har valt att ställa in sina planerade spelningar på festivalen efter att de fått reda på beslutet.

Sebbe Staxx, frontfiguren i Kartellen säger sig vara "besviken" över beslutet. Men säger också att han "känner personer som kan fixa han".

Dalarnas Tidningars privatmarknadsansvarige Peter Holmbom är glad över Peace & Loves beslut:

- Jag är nöjd.

Men Peter Holmbom nöjer sig inte med avbokningen av Kartellen. Det finns fler band som Peter Holmbom "inte gillar uppsynen på", "inte har åsikter som överrensstämmer" med hans egna, samt några band som spelar "dunkadunka-musik".

- Men Veronica Maggio, det är en härlig tjej det. Hon får gärna komma och spela på festivalen.

Peace & Love har därmed ställt in alla spelningar förutom ett "Dalarna-Medley" som spelas av Leksands Spelmän samt en kvinna som spelar på en såg. 

- Det är fantastiskt att kunna använda en såg som ett musikinstrument! Det är ju ett verktyg som man sågar med i vanliga fall! Men den här kvinnan spelar alltså på det, säger Peter Holmbom i en uppspelt kommentar.

Kartellen är alltså avbokad men Dalarnas Tidningar har däremot fått förnyat förtroende. Festivalen meddelar att Peter Holmbom kommer att ta över som artistbokare till Peace and Love nästa år.

Holmbom har redan planer på att boka artister och att stöpa om festivalen.

Ja, det blir i mindre skala. Jag ska boka Tommy Körberg och han ska sjunga "Stad i Ljus" för mig. Det kommer att bli fint.

 

 


Annons

Oddjob Svensson

Fler artiklar av Oddjob Svensson


Annons
Cuzz Cazooka