Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Mer än ett avsnitt av Sex and the City kan göra män homosexuella.
Mer än ett avsnitt av Sex and the City kan göra män homosexuella.

Populär ny film har bevisad "gayeffekt"

Publicerad: 2010-06-02

Psykologer och beteendevetare är nu överens om att den populära följetongen Sex and the city kan transformera vanliga heterosexuella män till superhomosexuella män.

Forskningsresultaten kommer samtidigt som den nya filmen Sex and the City 2 har premiär på världens biografer. Hampus Bergkvist, beteendevetare och ledare för det forskningsteam som studerat serien berättar;
- Tidigare har man trott att det var kvinnorna i serien och glamouren som lockat homosexuella tittare, men nu har det alltså visat sig att det är serien självt som har en gayifierande effekt på heterosexuella manliga tittare.

Manliga försökspersoner i åldrarna 18 - 55 som tittade på TV-serien visade ett ökat intresse för kläder och modé efter endast fem avsnitt, efter en hel säsong var åtskilliga män villiga att byta ut Norrlands Guld och grillchips mot ett glas vitt vin och gurkstavar. Efter att ha sett den nya filmen skilde sig upp till 80% av de heterosexuella männen och startade ett nytt förhållande med en make-up artist vid namn Oliver.

Samtidigt som forskningsteamet inte vill värdera sexualitet vill Hampus Bergkvist varna de kvinnor som intent ont anandes tvingar med sina män på bio för att se den senaste Sex and the City-filmen;
- Vi vill nu varna de heterosexuella kvinnor som lever i ett förhållande de värnar om att inte tvinga med sin partner på bio för att se Sex and the City 2. Vi värderar naturligtvis inte folks sexuella läggning, men ifall de vill bibehålla sitt förhållande gör de säkrast i att istället gå på en film som Robin Hood med den testosteronstinne Russell Crowe i huvudrollen, eller nyfilmatiseringen av Terror på Elm Street.

- Detta gäller även alla sorters romantiska komedier, särskilt sådana med Hugh Grant eller Jude Law i huvudrollen, det säkraste alternativet är att låta mannen välja film när man går på bio, tillägger Hampus Bergkvist.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Relaterade länkar: DN HD HD2 DN2 sydsv DN3 HD2
Annons
Cuzz Cazooka
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev