Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
18 Juli 2024
 
Äntligen får Ulf Sawert hälsa till sina taxikollegor i tv
Äntligen får Ulf Sawert hälsa till sina taxikollegor i tv

Prinsessan Madeleine-Mannen får upprättelse av Kanal 5

Publicerad: 2009-08-20

Ulf Sawert säger sig vara verksam som musikartist, kompositör, släktforskare, pingstvän och båtklubbssponsor. Främst av allt briljerar han med den ovanliga egenheten att vara slående lik prinsessan Madeleine. Egentligen kör han taxi.

Ulf Sawert gjorde sig ett namn i Fredrik & Filips omåttligt populära program 100 Höjdare där han ivrigt ville för kamerorna och programledarna visa något som i hans ögon var helt revolutionerande: han hade hittat ett tidigare okänt släktskap med kungafamiljen. Sawert var helt enkelt en Bernadotte, och presenterade en rad märkliga bevis som underströk detta påstående. Gamla slarvigt kopierade dokument och suddiga fotografier, toppat av den sanslösa slutsatsen att han ser ut som prinsessan Madeleine. Enligt honom själv.

Sawert lever också för musiken. 100 Höjdare-programserien avslutades med en gala, där Magnus Carlsson från Weeping Willows framförde Sawerts låt, The Only Special One, som - också enligt honom själv - har potential att vinna hela eurovisionsschlagerfinalen. Carlsson sjöng den helt utan ironi, vilket ledde till en viss uppskattning hos publiken och Sawert själv mös rätt så ordentligt i fåtöljen där han satt.

Men sedan blev Sawert bitter. Kanal 5 hade svikit honom och det skulle han aldrig någonsin glömma. De hade klippt bort hans tacktal på galan, när han hälsade till sina taxikollegor i Sundsvall. Han var helt förtvivlad, och sedan dess har han varje vecka sedan två år tillbaks telefonledes plågat receptionisten på Kanal 5 med sina påträngande samtal, och pladdrat ivrigt och upprört timme efter timme om vikten utav att få sin upprättelse för övertrampen han anser Kanal 5 gjorde.

- Det har varit ett par fördjävliga år, säger Sawert när Svenskbladet når honom via telefon idag. Det Stora Sveket (en formulering som Sawert gång på gång återvänder till) höll på att förstöra mitt liv, men NU skall du få höra minsann! Sawert skriker till, uppspelt till den grad att det brusar till i luren såväl som i trumhinnan på Svenskbladets utsände. Sawer menade stirrigt på att Kanal 5 hade svängt om, och nu skulle de plötsligt sända tacktalet-till-taxikollegorna i tv.

Ett påstående som otroligt nog verkade stämma.

- Vi gav after helt enkelt, konstaterar programchefen Lars Beckung på Kanal 5 med en uppgiven suck i luren när Svenskbladet når honom strax efter samtalet med Sawert. De här samtalen var långa och tröttsamma, och störde oss både på arbetstid, samt sent in på nätterna. En person vi misstänker är Ulf ringde bland annat mig klockan två på natten en tisdag med en tillgjord röst och brölande "svikare" och "sluta mygla" innan han slängde på luren. Så...vi ska köra in det här jämrans tacktalet någon gång i en reklampaus i reprisnattsändning av "MacGyver" och sedan förhoppningsvis få ett slut på den här historien. Vi ska snabba upp hastigheten på talet med 30 % så det inte blir så långvarigt heller. Den här tossige karln märker säkert ingen skillnad ändå.

Sawert är dock av en helt annan åsikt:
- De skall sända det på bästa sändningstid en lördag, de har de lovat mig. Därefter skall mina bästa låtar spelas i tv, och jag har blivit lovad en halvtimmes direktsänd intervju också, tillsammans med prinsessan Madeleine. Ja, du vet, hon som jag är så himla lik. Äntligen får jag min upprättelse!


Annons

Kjell Kriminell

Fler artiklar av Kjell Kriminell


Annons
Prenumerera på Dagens Svenskbladets Nyhetsbrev