Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet p Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Nya ssongen av Robinson bjuder p en mngd nya tvlingsmoment.
Nya ssongen av Robinson bjuder p en mngd nya tvlingsmoment.

Robinsonhelevete tillbaka

Publicerad: 2008-11-10

Äventyrs-dokusåpan Expedition Robinson som sände sin sista säsong 2005, återuppstår nu till våren i TV4. Ingela Nilsson, ansvarig producent vid TV4 kommenterar;

- Dokusåpamarknaden ser annorlunda ut nu än 1997 när Expedition Robinson först lanserades Det har blivit hård konkurrens inom dokusåpamarknaden nu, folk är inte lika intresserade av att titta på människor som simmar kapp eller klättrar i palmer efter kokosnötter.

- Nya Robinson kommer att fokusera på förnedring och konflikt, naturligtvis under förespelningen av relationer, tävling och vackra miljöer.

Efter nyår kommer deltagare och TV-team att åka till en ö utanför Filippinerna, där inspelningarna kommer påbörjas med Linda Isacsson som programledare. Inspelningsön är noga utvald, alla öar i närheten har ett mycket rikt växt- och djurliv och i det omgivande vattnet finns flera hajarter som inte drar sig för att attackera simmande människor för att som TV4 beskriver det, "hotta upp" stämningen och överraskningarna i serien.

– Det känns jättekul, kommenterar Linda, Robinson är ett program som till mångt och mycket passar mig, Jag gillar det här med solsken och att bo på fint hotell med swimming pool medan deltagarna lever på skalbaggar och regnvatten.

Säsongen kommer börja med att deltagarna paras ihop med regionala Filippinska bönder som de sedan tvingas byta med varandra veckovis på Paradise Hotel stil i en ceremoni ledd av Magnus Härenstam.

Under seriens gång kommer de två lagen att möta varandra i diverse tävlingsmoment, förutom de vanliga tråkiga tävlingsmomenten har man infört ett antal nya spännande och roliga moment såsom Cage fight, apjakt med AK47:a och Runkbulle.

Stefan Sauk kommer gästspela som den sinnesrubbade och våldsamme Papa Shango, en roll inspirerad av Jokern i The Dark Knight, han kommer tillsammans med ett band pirater att göra räder mot lagens lägerplatser för att stjäla deras mat, utrustning och kvinnor.

I Robinsonsäsongens avslutande avsnitt kommer deltagarna att få kräla under taggtråd genom ett minfält under kulspruteeld från Filippinska separatister.

Ansökningstiden för deltagande gick ut förra veckan och enligt uppgifter från TV4 har det inkommit över 9.000 ansökningar, castingen kommer att påbörjas snart.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Helfoder för hund och baby