Dagens Svenskbladet
Svenskbladets Officiella Twitter-kanal
Svenskbladet på Facebook
Senaste nytt - RSS feed
Svenskbladet via RSS
Torsdag
13 Juni 2024
 
Nyfilmatiseringen följer helt originalfilmen förutom ett par små detaljer.
Nyfilmatiseringen följer helt originalfilmen förutom ett par små detaljer.

Snart premiär för Hollywood-remake

Publicerad: 2010-03-05

Hollywoodversionen av Tomas Alfredsons publiksuccé från 2008, Låt den rätte komma in, har snart premiär i de amerikanska biograferna. Rättigheterna att skapa en engelsktalande film köptes omgående in av ett stort amerikanskt bolag så fort filmen började uppmärksammas, amerikanerna är nämligen kända för att vara motsträviga till att se på filmer som kräver textning eller dubbning.

Regissören som valts ut att skapa den amerikanska versionen av filmen är ingen mindre än Justin Lin mest känd för att ha regisserat Fast & Furious del I, Fast & Furious del II samt Fast & Furious del III. Regissören själv är väldigt stolt över den nya filmen och berättar om "Let the right one in - Blades revenge"
- Det är den bästa filmen jag regisserat, berättar Justin Lin vid presskonferensen.

Han förklarar även att man hållit sig strikt till originalfilmen, fast ett par små ändringar har varit nödvändiga;
- Ingen klar hjälte fanns definierad i den svenska versionen och det har vi nu rättat till i den nya filmen. Vampyrjägaren Blade, spelad av Wesley Snipes jagar Eli i den nya filmen, han är en känd karaktär i vampyrsammahang och passade bra in i storyn, förklarar Justin Lin.

- Det är den bästa action film jag varit med i, och dessutom världens bästa actionskräckfilm, berättar Wesley Snipes.

Dessutom har man också valt att låta Oskars pappa spela en större roll i filmen eftersom han "var så tråkig" i originalfilmen berättar Justin Lin. Istället låter man nu Bruce Willis spela rollen som Oskars pappa, en pensionerad fd polis som nu bor ensam på landet, han kommer Eli på spåren när han märker att hans son börjar bete sig konstigt.
- Det är den bästa film jag varit med i, och världens bästa actionfilm, kommenterar Bruce Willis.

Den enda originalskådespelaren som är med i både den Svenska filmen och den Amerikanska filmen är Kåre Hedebrant, vilket man motiverar med att han är söt och antagligen kommer att gå hem hos den kvinnliga delen av publiken i USA.

Handlingen och slutet i "Let the right one in - Blades revenge" följer originalet till punkt och pricka, förutom en eller två scener samt slutscenen där Blade och Bruce Willis kommer inhoppandes från taket till simhallen och börjar slåss med Eli i en effektfylld slutscen där simhallen exploderar i ett eldhav innan Blade till sist lyckas hugga huvudet av Eli efter att Oska distraherar henne med en rubikskub han ber henne lösa.


Annons

Birger Ollonborg

Fler artiklar av Birger Ollonborg


Annons
Cuzz Cazooka
Slipp hängpattarna - köp en korsett från Bella-Jane!